1 MAYISI SENDİKALAR ORTAK KUTLAYACAK

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T. KAMU-SEN ve BİRLEŞİK KAMU-İŞ, 1 Mayıs’ı birlikte ve yaygın olarak kutlama kararı aldı.

1 MAYISI SENDİKALAR  ORTAK KUTLAYACAK
  
TÜRK-İŞ, Türkiye KAMU-SEN ve BİRLEŞİK KAMU-İŞ, 1 Mayıs’ı merkezi olarak İzmir Bornova Meydanında; HAK-İŞ ve MEMUR-SEN ise merkezi olarak Ankara Tandoğan Meydanında kutlayacaktır. Ankara ve İzmir dışında ortaklaşılabilecek tüm il ve bölgelerde 1 Mayıs kutlamaları katılımcı diğer emek ve meslek örgütleriyle ve emeğe gönül verenlerle birlikte gerçekleştirilecektir. 
 
1 Mayıslar emek hareketinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak tüm dünyada yıllardır kutlanmaktadır. 1 Mayıslar, ekmek, barış ve özgürlük taleplerinin yükseldiği günlerdir.  TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, KESK VE BİRLEŞİK KAMU-İŞ, 1 Mayıs 2012’nin birlikte kutlanması yönünde görüşmeler yapmış, ancak konfederasyonlar arasında tam bir uzlaşma sağlanamadığı için bu birliktelik gerçekleşememiştir. 
 
TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T. KAMU-SEN, BİRLEŞİK KAMU-İŞ, 2013 kutlamalarında birlikteliğin sağlanabilmesini dilemekte, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde büyük bir emekçi kitlesiyle, tüm Türkiye’de alanlarda olacağını bildirmektedir. Kutlamalara tüm emek ve meslek örgütleri ile emeğe gönül verenler davetlidir.
 
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER