10 BİN ÖĞRETMENDEN TEKİRDAĞ' A HİÇ ATAMA YAPILMAMASI EĞİTİMCİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Bilindiği üzere Şubat başında Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 10 bin öğretmen ataması yapmıştı

 10 BİN ÖĞRETMENDEN TEKİRDAĞ' A HİÇ ATAMA YAPILMAMASI EĞİTİMCİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI
 Ülke geneli 105 branşta gerçekleştirilen atamaların;  1050 si  sınıf öğretmeni, 1000 İngilizce, 529 sosyal bilgiler, 503 Türk dili ve edebiyatı, 675 Türkçe, 751 ilköğretim matematik öğretmeni, 597 de fen ve teknoloji öğretmenleri gibi alanları oluşturmakta.
İlimizin öncelikle branş öğretmeni olmak üzere 1000 e yakın öğretmene ihtiyacı vardır. Son atamalarda ilimize hiç öğretmen verilmemesi başta eğitimcileri ve halkımızı hayal kırıklığına uğrattı.
Her gün bir bakanın ziyaret ettiği ilimizi en son Milli Eğitim Bakanı da ziyaret etmişti. Anlaşılan o ki durumumuzu bakanlara iletmekte zorluk çekilmektedir. Siyasi kaygılarla, sorun çıkarmayayım böylece koltuk ömrümü uzatayım gibi düşünceler Tekirdağ eğitimine zarar vermektedir.
Sonuç olarak öncelikli görevi Tekirdağ’ ın eğitim problemlerini çözmek ve yetkililere aktarmak olan sorumluların görevlerini yapmayarak; başta eğitimcileri ve halkımızı hayal kırıklığına uğrattı.
 
                                                                                                         
                                                                                                                      
MuzafferDOĞAN                                                                                                                                                                                                                                                                      Türkiye Kamu Sen
ve Türk Eğitim-Sen                                                       
Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER