10 OKUL MÜDÜRÜ MEVZUATA AYKIRI ATANDI

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 10 yöneticinin mevzuata uygun olmadıkları halde, okul müdürlerine atandığını iddia etti.

10 OKUL MÜDÜRÜ  MEVZUATA AYKIRI ATANDI
Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 2015 yılında yapılan mülakat, değerlendirme ve görevlendirmeler sonrasında okul müdürlüğü boş okul sayısında azalma, yer değiştirmesi gerekli kişi sayısında artış olması nedeniyle mevzuatın göz ardı edildiğini ileri sürdü. 10 yöneticinin mevzuata uygun olmadıkları halde, okul müdürlüklerine atandığını iddia etti.
 
mebpersonel.com'da yer alan habere göre Resmi Gazete’de 10 Haziran 2014 tarih tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticileri’nin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde, 2014 yılı Temmuz ve Ağustos ayları içinde yapılan yönetici değerlendirmelerinde İzmir’de yaklaşık 480 okul müdürünün görevlerinden ayrıldığını belirten Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, bazı okul müdürlerinin bu duruma itiraz edip mahkemeye başvurduğunu dile getirdi. Yargı süreçleri sonucunda, İzmir’de yaklaşık 70 okul müdürünün, mahkemelerin verdiği değerlendirmelerin yenilenmesi kararı ile yapılan yeniden değerlendirmeler sonucunda görevlerine geri döndüğünü belirten Demir, 2014 yılı içinde ilk defa ve yeniden müdürlük mülakatı sonucunda İzmir’deki boş olan okullara da yönetici görevlendirmeleri yapıldığına dikkat çekti.
 
MÜDÜR SAYISI ARTTI, BOŞ OKUL SAYISI AZALDI
 
Mahkeme kararı sonucunda yapılan değerlendirme ile 75 puanı geçen yöneticilerin okullarına geri dönmeleri üzerine mülakat sonucu atanan müdürlere yer aranılmaya başlandığını vurgulayan Başkan Demir, "2015 yılı içinde yapılan mülakat, değerlendirme ve görevlendirmeler sonrasında okul müdürlüğü boş okul sayısı azaldı. Boş okul sayısı kısıtlı, ancak yer değiştirmesi gerekli kişi sayısı fazla olunca mevzuat göz ardı edilmeye başlandı. Yukarıda anılan Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nin Yönetici Olarak Görevlendirilecekler’de Aranacak Genel Şartlar başlıklı 5. Maddesi’nin c bendindeki ’Görevlendirileceği eğitim kurumuna, görevlendirildiği tarihte, alanı itibarıyla öğretmen olarak atanabilme şartını taşıyor olmak’ ibaresi görmezden gelindi. Gerek mülakat sonrası başvurular sırasında gerekse mahkeme kararları sonucunda yapılan yer değişikliklerinde bu madde kapsamında yaklaşık 10 yöneticinin, bu madde kapsamı dışında tutulmuş olabileceğini öğrendik" dedi.
 
“LİSTE PAYLAŞILSIN”
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 Ekim öncesinde yapılan müdür görevlendirmeleriyle ilgili listenin yayınlanmasını isteyen Demir, "6 Ekim 2015 tarih ve 29494 sayılı Remi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikte okullarda idareci bulmakta çekilecek zorluk sebebiyle sendikamız tarafından mahkemeye verilmiş olan Yönetici Olarak Görevlendirileceklerde Aranacak Genel Şartlar başlıklı 5. Maddesi’nin c bendi, ’Görevlendirileceği eğitim kurumunun türü itibarıyla öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak’ olarak değiştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden, 6 Ekim öncesinde yapılan müdür görevlendirmelerinde anılan 5. Madde c bendine ters düşen kişiler listesini kamuoyu ile paylaşmasını ve yanlışını düzeltmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER