188 Sendika, Yüzde 2 Barajına Takılıyor

Hürriyetçi Eğitim Sen'den, yüzde 2 baraj sınırlamasına ''bağışlı' ' yanıt. AK Parti'nin TBMM'ye getirdiği kanun teklifine göre, binlerce memurun toplu sözleşme hakkından mahrum edileceğini duyuran Hürriyetçi Eğitim Sen, hesaplarına yatacak toplu sözleşme ikramiyelerini yardım kuruluşlarına bağışlama kararı aldı.

188 Sendika, Yüzde 2 Barajına Takılıyor

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, AK Parti tarafından getirilmeye çalışılan toplu sözleme desteğinde ayrım yapan kanun teklifinin kabul edilebilir olmadığını belirtti. İlkin, bu kanun teklifine göre, Türkiye'de 118 sendikanın yüzde 2 barajına takıldığını ve böylece binlerce memurun mağdur edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, Samsunsonheber'e yaptığı açıklamada, "AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilen kanun teklifine göre, sadece yüzde 2 barajını geçen memur sendikaları toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın geçtiğimiz temmuz ayında açıkladığı sendika üye sayıları dikkate alındığında binlerce memur bu durumdan olumsuz etkilenecek. 188 Sendika, Yüzde 2 Barajına Takılıyor" dedi.

Uluslararası İLO sözleşmesine aykırı

Hükümetin uygulamaya çalıştığı kanunun, uluslararası İLO sözleşmelerine tamamen aykırı olduğuna dikkati çeken Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, "Ocak ayında uygulamaya konulan ve sendikaları üye sayısına göre %2 altı ve %2 üstü diye ayıran ve sendika üyelerinin toplu sözleşmeden doğan toplu sözleşme desteğinde ayrım yapan kanun teklifini kabul etmiyoruz. Anayasamıza, 4688 sayılı Sendikalar Kanuna ve ülkemizin de imzaladığı uluslararası İLO sözleşmelerine tamamen ters olan bu kanuna karşı sendika olarak hem hukuki hem de diğer yollarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntı, mobbing, vergi adaletsizliği, liyakatsiz atamalar gibi yığınla derdi varken bir de böyle bir uygulama ile gündemin meşgul edilmesi kabul edilemez. Bize en ağır gelen kısım ise bazı sendikaların, sendikalaşma özgürlüğüne engel teşkil eden bu kanunu savunmalarıdır. Ama eminiz ki Türk yargısı tarafından bu kanun iptal edilecektir. Hürriyetçi Eğitim Sen i bu tip oyunlarla durduracağını sananlar da yanılgı içinde olduklarını göreceklerdir" diye konuştu.

Sendikal haklar para ile satın alınamaz

Sendikal hakların para ile satın alınamayacağını belirten İlker İlkin, "Bizler de bu hem bu konuya dikkat çekmek hem de sendikalaşma özgürlüğümüzün para ile satın alınamayacağını göstermek adına Ocak ayında hesaplarımıza yatan toplu sözleşme desteği 291.44 TL'lik meblağları şube yönetimi olarak yardım kuruluşlarına bağışlama kararı aldık. Ülke genelindeki Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri ile birlikte yapılan bu etkinlik umarım sendikal hakların para ile satın alınamayacağını birilerinin de görmesini sağlar" ifadelerini kullandı.

188 Sendika, Yüzde 2 Barajına Takılıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER