19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık ateşi yakmasının üzerinden 93 yıl geçti. 19 Mayıs 1919, milli mücadelenin başladığı tarihtir ve Türk milleti için önemli dönemeçlerden birisidir. Topraklarımız üzerine çöreklenen emperyalistlere karşı eşsiz bir direnişin başladığı gün olan 19 Mayıs, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en anlamlı sembollerindendir.
19 Mayıs’ı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Ancak kutlamalara bu yıl gölge düşmüştür. Zira kutlamaların stadyumlarda ve alanlarda görkemli bir şekilde kutlanmasının önüne geçmek için önce Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayınlamış, bunun üzerine sendikamızın genelgeye açtığı dava neticesinde Danıştay 10. Dairesi genelgenin yürütmesini durdurmuştur. Bunun ardından yargı kararını by-pass etmek isteyen siyasi erk, Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğini değiştirmiştir. Yönetmelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı da 19 Mayıs ile ilgili ilginç ve hiç unutulmayacak bir kutlama programı hazırlamıştır.
Programı incelediğimizde ne yazık ki nutkumuz tutulmuştur. Çünkü bu programda;
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Atatürk yok.
Bu toprakları vatan yapmak için canını feda eden şehitlerimiz yok.
Milli mücadelede ödenen bedeller, yapılan fedakârlıklar yok.
19 Mayıs’ın milletimiz için ne anlama geldiği yok.
Milli hasletlerimiz yok.
Stadyumlarda ve alanlarda halkın ve öğrencilerin katılımı ile kutlamalar yok.
Okullarda kutlamalar yok.
Kısacası 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ruhunu yansıtan ve anlamını kavramamızı sağlayan ne varsa BU PROGRAMDA YOK.
Panayırı andıran bu programda ne var? Ateş yutan adam gösterileri, dart yarışmaları, mekanik tabanca atış gösterisi, vücut geliştirme, bilek güreşi, yabancı grupların halk dansları gösterileri, motokros gösterisi var.
Böylesi bir 19 Mayıs kutlamasına ilk kez tanıklık edeceğiz. Bu kadar baştan savma ve özensiz hazırlanan, 19 Mayıs’ın içinin boşaltan, Atatürk’e dair her şeyi hasıraltı eden bu program bir milli bayram kutlaması değildir.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu tartışmalar ekseninde ve bu kadar basit bir programla kutlanacak olması üzüntü vericidir. Ne yazık ki bu 19 Mayıs’ta milli bayramların değersizleştirilmesi ve halkın gözünde anlamını yitirmesi, bizi millet yapan değerlerden uzaklaştırılması adına ne varsa yapılmıştır. 
Türk Eğitim-Sen olarak 19 Mayıs’ın milletimizin elinden alınmasını, stadyumlarda, alanlarda adına yakışır şekilde kutlanmasının engellenmesini, okullarımızın ve bu ülkenin gerçek sahipleri olan gençlerimizin devre dışı bırakılmasını bir kez daha kınıyoruz. 
19 Mayıs’ı bu tartışmaların gölgesinde karşılarken; milletimizin göz bebeği olan gençlerimizin her zamankinden fazla sorumluluklarının bilincinde olacağına ve Ulu Önder Atatürk’ün emanetlerine tüm benlikleriyle sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER