2012DE MEMURA SÜPER ZAM

Geçen yılki toplu görüşmelerde hükümetle masaya oturan yetkili konfederasyon Memur-Sen, 2011 için belirlenen %4+4 lük memur maaşı zam oranı için "Asrın zammını aldık" demişti.

2012DE MEMURA SÜPER ZAM
Bunu diyen Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu nun şaka yaptığını, (ironik bir biçimde) verilen zammın yetersizliğini vurguladığını zannedenler bile oldu. Ama işin vahim tarafı, Gündoğdu ciddiydi.
 
 
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen in Başkanı Ahmet Gündoğdu nun referandumda "evet" diye bağırması ve her yere "evet" reklamı vermesi, ardından toplu görüşmelerde hükümet kanadının bir memuru gibi davranması sonucunda bazı çevreler tarafından şu yorumlar yapılmıştı: "Eğitim Bir Sen ve Memur Sen artık büyüyemez, hatta küçülmeye başlar; çünkü memurlar ve öğretmenler kendilerinin yanında değil de siyasi gücün şemsiyesi altında yer alan bir sendikayı desteklemezler." Bu yorumların yanlışlığını zaman gösterdi; hem Eğitim Bir Sen, hem de onun bağlı bulunduğu Memur Sen 2011 de daha da büyüdü.
 
Şimdi bu tablodan çıkacak sonuç şudur:
 
- Toplu görüşmelerde hükümetin dediklerinin dışına çıkılmayacak. Bazen çıkılıyormuş veya da pazarlık ortamı varmış gibi görünse de aslında bir danışıklı dövüş izleyeceğiz. "Toplu sözleşme" topyekün teslimiyete dönebilir.
 
- Merkez Bankası nın 2012 için öngördüğü % 5,2 lik enflasyon tahmini, memur maaş zammının oranı olacak. Muhtemelen % 2,5+2,5 gibi bir zam oranı ve Temmuz-2012 den itibaren maaşlara yansıtılmak üzere enflasyon farkı teklif edilecek. Yetkili konfederasyonun buna pek de itirazı olmayacaktır. Belki de bu durumu memur camiasına "bin yılın süper zammı" olarak aktaracaktır.
 
- Memurların özlük haklarıyla ilgili sorunların çözümünde ise "reklam kokan hareketler"e devam edilecek. Memurların haklarının genişletilmesini veya yıl içerisinde ve önceki yıllarda gasp edilen hakların iadesini bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Ama toplu görüşmeler sonrasında yetkili konfederasyonun "bakın size neler aldık" şeklindeki avutucu ve kör edici kamuflajına da kanmayı ihmal etmeyeceğiz.
 
Tercihlerimiz ve müstehaklığımız hepimize hayırlı olsun!
 
Güven DOĞAN
Anadolu Eğitim Sendikası Basın ve Yayın Genel Sekreteri



Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuncay
Tuncay - 13 yıl Önce

Memur-Sen yalakalıkta sınır tanımıyor bunu bilmeyen yok zaten, aslında Memur-Sen üyelerine hükümet bu yıl zam yapmasa çok iyi olur onlarda eminim bunu hoş karşılar hallerine şükrederler. Kamu-Sen'in toplu sözleşmede bunu belirtmesi lazım. O zaman verilecek zam diğer sendika üyelerine bölünür ve adam gibi zam alınabilir sanırım.

celal
celal - 13 yıl Önce

Çok güzel bir yazı kamu çalışanlarının da ne kadar kaliteli olduğunu çok net gösteren bir yazı olmuş.Yazık ülkemizin en aydın kesimi diye tarif edilen kamu çalışanlarının böyle bir sendikayı destekliyor olması anlaşılır bir şey değil.Sarı sendikacılığın güçlenmesi memurun kaybetmesi demektir.Memurlarımız tercihlerini yeniden gözden geçirmelidir.

a.y.
a.y. - 13 yıl Önce

Tebrik ederim, hakikaten büyüdünüz. Özellikle köyde çalışani mesleğinin başlangıcında olan öğretmenleri ya kandırarak ya da korkutarak üye yaptınız. Hakükaten büyüdünüz. Sizi tebrik ederim!!!

Haklı Söz e ne denir...
Haklı Söz e ne denir... - 13 yıl Önce

Haklı Söz " Müsteheklık " layık olduğumuz gibi mücadele eder... ve desteklediğimiz olgunun zararlarını görmezden geliriz... bu bizim yapımız... Kazık acıtsa da kaşıntı alıyor demek gibi bir şey?!

SIRADAKİ HABER