21 .YAŞIMIZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

21 .YAŞIMIZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

21 .YAŞIMIZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

 

 

KONCUK: BİR AVUÇ MÜCADELE ADAMI BU ZORLU YOLA BAŞ KOYDU

21 yıl önce bir avuç mücadele adamının bu zorlu yola baş koyduğunu belirten Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bugün Türkiye Kamu-Sen’in 450 bin üyesiyle dev bir Konfederasyon olduğunu belirtti. Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen 24 Haziran 1992 yılında bir avuç dava ve mücadele adamı tarafından kuruldu ve bugün 21 yıllık bu mücadelenin sonunda, 450 bin üyeye ulaşan dev bir konfederasyon haline geldi. Konfederasyonumuza kuran, emek veren, bugünlere gelmemizde alın teri döken, hayatta olan tüm arkadaşlarımıza uzun ömürler diliyorum. Rahmete ulaşan bütün arkadaşlarıma ise Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Biz onları asla unutmayacağız, her fırsatta onların isimlerini yad edeceğiz ve hatırlayacağız.”  dedi.

 

KONCUK: SENDİKAL FAALİYETLERİMİZİN MERKEZİNDE DAİMA TÜRKİYE VARDIR

Bu ülkenin kaynaklarından doğan Türkiye Kamu-Sen’in bu ülkeye her zaman borçlu olduğunun altını çizen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, sendikal faaliyetlerin merkezinde her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü olduğuna vurgu yaptı. Koncuk, “21 yaşına girdiğimiz şu günlerde Türkiye Kamu-Sen’in hem bir sendika olarak, hem bu ülkeden beslenen, bu ülkenin kaynaklarından doğmuş bir sivil toplum örgütü olarak bu ülkeye borçlu olduğumuzu biliyoruz. O’nun için milli ve manevi meselelerde, ülkemizin birlik ve bütünlüğü konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü noktasında asla taviz vermeyen bir sendikacılık anlayışını sendikal faaliyetlerimizin merkezine koyduk. Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeden, Türk milletini bu coğrafyada huzurlu kılmak, refah içerisinde yaşamasını temin etmek ve kamu çalışanlarının hak ettiği değeri görmesini sağlamak, ekonomik ve sosyal alanda yaşanan tüm sorunları çözmek için her alanda gayret gösterdik. Tepkiler koyduk, eylemler yaptık ama diyalogdan da geri durmadık. Doğru bildiklerimizi hep dile getirdik ama yanlışların üzerine de çekinmeden kararlı bir şekilde gittik. Türkiye Kamu-Sen var olduğu günden bugüne, ortaya koymuş olduğu strateji ve metotlarla bundan sonra da yoluna devam edecektir. Bundan hiç kimse şüphe ve kaygı duymamalıdır.” dedi.

 

KONCUK: YOLUMUZA BÜYÜYEREK DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Kamu-Sen’in bundan sonraki yıllarda da sağlıklı bir biçimde büyümesini sürdüreceğini ifade eden Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Türkiye’nin ve kamu çalışanlarının Türkiye Kamu-Sen’in varlığına, sesine ve  nefesine ihtiyacı olduğunu kaydetti. Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen bundan sonra da büyümeye devam edecektir. Çünkü bizler büyümemizi birtakım ağababaların desteklerine bağlayan bir sendikal anlayışı bugüne kadar asla benimsemedik. Biz büyümemizi üyelerimizin bizlere verdiği desteğe bağladık, mücadele azmimize bağladık, ilkeli ve kararlı duruşumuza bağladık. O nedenle Türkiye Kamu-Sen bundan sonra da yoluna emin ve kararlı adımlarla devam edecektir. Türkiye Kamu-Sen’in varlığına, sesine, nefesine bu ülkenin de ihtiyacı vardır, kamu çalışanlarının da ihtiyacı vardır.” dedi.

 

KONCUK: SARI SENDİKACILIK TÜRKİYE’DE TAVAN YAPMIŞTIR

Sarı sendikacılığın Türkiye’de tavan yaptığını belirten Genel Başkanımız İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının “nasıl bir sendikacılık anlayışı olmalı” şeklinde soruya öncelikle  kendilerinin cevap vermesi ve bu cevaba  göre sendikal tercihlerini ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Koncuk, “Ülkemizin bölünme tehdidi ile karşı karşıya kaldığı bugünlerde, birçok sivil toplum örgütünün bölücülere payanda olduğu günümüzde, iktidarların  yanlış politikalarını aklama merkezi gibi çalışan sendika ve sivil toplum örgütlerini gördüğümüzde Türkiye Kamu-Sen’in önemini biraz daha anlıyoruz, Konfederasyonun vazgeçilmez bir değer olduğunu bir kere daha idrak ediyoruz. Bu sebeple Türkiye Kamu-Sen hem ülke ve milletimizin geleceği bakımından, hem kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemleri konusunda verdiği mücadele bakımından asla geri adım atmadan yoluna kararlılıkla devam edecektir. Gerçekten sarı sendikacılığın neredeyse tavan yaptığı günümüzde sendikal mücadelenin ne olduğunu ne olması gerektiğini gösteren tek sendika Türkiye Kamu-Sen’dir. Çünkü kamu çalışanları birtakım sebeplerle şu anda sarı sendikalara yöneltiliyor ve yönlendiriliyor gibi görülebilir ama bu konjonktürel bir durumdur. Ancak Türkiye Kamu-Sen’in her sene üye sayısını mantıklı ve kabul edilebilir bir oranda artırması, hala bu ülkede gerçek sendikacılığın değer gördüğünün ciddi bir göstergesidir. Geçen yıl 419 bin olan bu yıl ise 450 binlere çıkan üye sayımız bunun en net göstergesidir. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyüyeceğiz. Ancak kamu çalışanları şunu çok iyi bilmelidir ve değerlendirmelidir: Sendikal anlamda bizim ihtiyacımız olan nedir? Nasıl bir sendikacılık anlayışına kamu çalışanlarının ihtiyaç duyduğunu ve bu soruyu kamu çalışanlarının tamamı kendilerine sormalı ve verdikleri cevaptan sonra sendikal tercihlerini ortaya koymalıdır.” dedi.

 

KONCUK: KAMU ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMELERİNİ İYİ YAPMALI

Devlet memurlarının en önemli kazanımı olan iş güvencesine yönelik tehditlerin arttığı bu dönemde kamu çalışanlarının iyi bir değerlendirme yapmasını isteyen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Aksi halde hepimiz kaybederiz, kamu çalışanları en önemli kazanımları olan iş güvencesini ve devlet memurluğu sıfatını kaybeder. ” dedi.  Koncuk, “ Kamu çalışanlarının pastadan aldıkları pay her geçen gün küçülürken, sosyal hakları geriye doğru giderken, hatta en önemli kazanımı olan devlet memurluğu sıfatı, iş güvencesi açıkça tehdit edilirken sarı sendikacılığın bu ülkede prim yapması esasen kamu çalışanlarının tamamına en büyük kaygıyı yaşatacak bir durumdur ve kamu çalışanlarının tamamı bu ülkede sarı sendikacılığın varlığını devam ettirmemesi noktasında sendikal mücadeleyi değerlendirmelidir. Aksi takdirde hep birlikte kaybederiz. Kamu çalışanları en önemli kazanımları olan iş güvencesini ve devlet memurluğu sıfatını kaybeder.” dedi.

 

KONCUK: 21 YAŞIMIZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Konuşmasının sonunda teşkilatımıza ve camiamıza  teşekkürlerini sunan Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye’nin huzurunu ve bütünlüğünü kimsenin bozamayacağının altını çizerken, “Biz devletimizi Ebed Müddet” olarak görüyoruz” dedi. Koncuk, “Ben Türkiye Kamu-Sen’in 21. yaş gününün tüm camiamıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu kötü günler geçecek, ülkemizin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzurunu, mutluluğunu kimse bozamayacak. Biz devleti “Ebed müddet” olarak görüyoruz. O nedenle bu anlamda üzerimize düşen hangi sorumluluk olursa bugüne kadar yerine getirdik, bundan sonrada yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yahya yorulmaz
yahya yorulmaz - 11 yıl Önce

adamsın genel başkanım. adamın dibisin... -yahya yorulmaz-

SIRADAKİ HABER