24 Kasım Öğretmenlerin Kabul Günü mü ?

24 Kasım Öğretmenler günü yaklaşıyor; her şeye rağmen heyecanla bekliyoruz günümüzü.

24 Kasım Öğretmenlerin Kabul Günü mü ?
Yılda bir kez de olsa hatırlanmak, hak ettiğimiz değeri görmek bizi mutlu ediyor. Ama, biz günümüzü sadece öğrencilerimizle kutlamak istiyoruz. İçi boşaltılmış programlarla mülki amirleri ziyaret ederek, bayram çocukları gibi kapı kapı dolaşarak değil.
 
          Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde Öğretmenlere, kendi günlerini kutlamaları için idarece bir program hazırlanır. İdare tarafından  hazırlanan programa göre; Öğretmenler sabahtan yola düşer, İl Merkezinde iseler Validen başlayarak, İlçe de ise Kaymakamdan başlayarak, Asker, Polis,Tapucu, Maliyeci kim varsa tek,tek dolaştırılıp, tabiri caizse bir el öptürülmediği kalır.Oysa; bu tarihte hatırlaması gereken değil, hatırlanması gerekendir öğretmen.
 
       24 Kasımlar da ne şaşalı kutlamalar ne de maddi değeri yüksek hediyeler bekliyor öğretmenler. Kimsenin elini eteğini öpmek de istemiyor. İstediği tek şey,  sadece yaptığı işin kutsallığının fark edilmesi.  Öğretmenin toplum içindeki yerinin bir kez daha hatırlanması, sorunlarının bir gün can kulağıyla dinlenmesini istiyor. En başından en alt seviyesine kadar  bireylerin gözünde,  9 ay çocuk bakıcılığı yapan 3 ay  yan gelip yatan vasıfsız insanlar gibi görünmek istemiyor.  Sorunlarının ciddiye alınması, eğitimin en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için çalışma şartlarının  gözden geçirilmesi, öğretmene ön yargı ve eleştiriyle yaklaşılmaması, öğretmenlerin toplum önünde küçük düşürülüp bir milletin teminatı oldukları unutulmaması gibi beklentiler içindeler.
 
    “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlarıdır.” diyen sevgili Ata’mızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde,  O’nun gibi düşünen yöneticilerin olduğunu görmek, alenen tehditlerle, velilerin gözünde güven duyulmayacak insanlara dönüştürülmemek âcizane talepleridir öğretmenlerin.
 
 
                                                                                      Enver DEMİR
                                                                                     Türk Eğitim-Sen
                                                                                     İst.9Nolu Şb.Bşk





Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

başkanım ağzına sağlık,öğretmenlerin ''24 kasım öğretmenler günü'' nde karşı-karşıya bırakıldıkları durum ancak bu kadar güzel ifadeedilir,kutluyorum.

mehmet uçar
mehmet uçar - 12 yıl Önce

24 yıldır .24 kasım öğretmenler gününün niçin kutlanıldığına anlam veremedim. Öğretmenler gününün öğretmen için ne getirisi var. Birileri açıklarsa sevinirim. Türkiye'de öğremen ne işe yarar. Herkes öğretmen olur, Öğretmen hiç birşey olamaz. Bu yüzden mi kutlanıyor..

SIRADAKİ HABER