24 Kasım'da Öğretmenlerden Mesaj var:

Her öğretmenler gününde, yılın diğer zamanlarında öğretmenin adını anmayan sayın yetkililerimiz, övgüde birbiriyle yarışır. Eski öğretmenler ziyaret edilir, elleri öpülür.

24 Kasım'da Öğretmenlerden Mesaj var:
Övgüler havada uçar, “yok şöyle değerlisin yok böyle kutsalsın” diye methiyeler düzülür bize. O övgülerin hiçbiri gerçek değildir, sadece o güne hastır. O sözler 24 Kasıma özgü olup yılın başka bir gününde asla kullanılmaz. Konuşmalar kâğıttan okunur ve bittiğinde öbür yıl gene okunmak için saklanır.Gerçekler çok başkadır aslında. Öğretmeni terörist kaçırır, bakanlık yetkilileri kurtarma aşamasında kılını kıpırdatmaz, ailesine bir geçmiş olsun demekten kaçınır, ama terör örgütü serbest bıraktığında harekete geçer. Geçmiş olsun diye değil, göreve gelmediği günlerden sigortasını ve ek dersini kesmek için. Trajikomik bir durumdur bu, dünyada olsa olsa yalnızca Türkiye’de olur.
 
Bakanlık ne yapsa artık bize acayip gelmiyor. Depremde enkaz altında kalan bir öğretmenin ek dersi kesilir mi diye komiklikler hayal edip mizah üretirken meğerse bakanlığımız, deprem bölgesinde, olmayan okulda derse girmediği için öğretmenin ek dersini kesmişler iyi mi?
 
Depremde bir sürü öğretmen ölür, bakanımız açıklama yapar: “okullarımız en kısa zamanda açılacaktır”! Öğretmenler kaçırılır, doğu ve güneydoğuda terörün hedefi haline gelir, bakanımız açıklama yapar: “terör örgütüne eğitim kalitesini artırarak cevap vereceğiz” der. Siz şaka mısınız Sayın Bakanım?
 
Denge tazminatı dağıtırsınız ama içlerinde öğretmen yoktur. Biz sayın bakana göre 3 ay tatil yapıyoruz zaten, kısacası yatıyoruz yani! Terörün en yoğun olduğu bölgelerde zor şartlar altında eğitim vermeye çalışırız. Polis ek tazminat alır, asker alır hemşire alır doktor alır ama biz öğretmenler İzmir’deki, Antalya’daki kısaca her türlü imkânın bulunduğu yerlerdeki öğretmenle aynı maaşı alırız. Öğretmene hiçbir ek ödenek yoktur.
 
Lütfen beyler! Biz 24 Kasım’da sizden övgü istemiyoruz…
 
Eğitimde bakanlık vardır, müfredat vardır sendikalar vardır, okullar vardır, kitaplar vardır, akıllı tahtalar vardır, tablet PC ler vardır ama hiç bir zaman öğretmen yoktur. O zaman boşa iki yüzlülük etmenize de gerek yok biz zaten sizin gözünüzde hiç olmadık ki! Size de iyi ki varsınız diyebilmek isterdik ama maalesef... Keşke olmasaydınız!
 
 
Öğretmenin adı yok!






Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER