'30 Şubat Öğretmenler Günü Olsun, Gönlünüz Neşe Dolsun!'

Eğitimciler BirliğiSendikası Adıyaman Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir açık hava kitlesel basın açıkalması ve kalem kırma eylemi yaptı.

'30 Şubat Öğretmenler Günü Olsun, Gönlünüz Neşe Dolsun!'
666 sayılı eşit işe eşit ücret garabetini protesto için, KHK’de öğretmenler ve öğretim görevlileri göz ardı edildiği için, Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına ve yetkililerin aşağılamalarına dur demek için, Öğretmenin idam edilen itibarını iade için, Sahte 24 Kasımlara, öğretmenlerin sadece yılda bir gün hatırlanmasına ve süslü sözlerle ve boş vaatlerle avutulmasına “Hayır!” demek için düzenlenen ve yüzlerce (en az 500 yüz) kişinin katıldığı eyleme Memur-Sen diğer iş kolları başkan ve üyeleri ile Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı da destek verdi.
Gaffari İzci yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
 
DeğerliBasınMensupları,

666 sayılı eşit işe eşit ücret garabetini protesto için, KHK’de öğretmenler ve öğretim görevlileri göz ardı edildiği için, Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına ve yetkililerin aşağılamalarına dur demek için, Öğretmenin idam edilen itibarını iade için, Sahte 24 Kasımlara, öğretmenlerin sadece yılda bir gün hatırlanmasına ve süslü sözlerle ve boş vaatlerle avutulmasına “Hayır!” demek için burada toplanmış bulunuyoruz.

Bu kararlı duruş, katılım, katkı ve destekleriniz için hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyoruz.

Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” demiyor ve bu şartlardaki bütün kutlamaları reddettiğimizi baştan ifade etmek istiyoruz.

Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz.  

Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olarak toplandık.

Bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz.

“Eşit işe eşit ücret” Öğretmenlere Verilen Sefalet Ücretini Apaçık Bir Şekilde Ortaya Çıkarmıştır

Memur-Sen olarak yıllardır “eşit işe eşit ücret” diye haykırıyoruz. Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir.

Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen 1.577 TL ücret alırken, bu kararname ile bir üst düzey yöneticiye verilen ek ödeme 1.132 TL.dir. Bu da sayın bakanın eğitim çalışanlarına ne kadar sahip çıktığını, hükümetin eğitimin omurgasını oluşturan öğretmene verdiği değeri göstermektedir.

Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini, eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz.

Milli Eğitim Bakanı, kendi çalışanına sahip çıkmalıdır
Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf değil, hakkımızı istiyoruz.

“Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz” diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz.

Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, iş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz.

Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir.

Göreve gelir gelmez gözdağı verircesine tüm eğitim yöneticileri hakkında açtığı soruşturmalarla, “Öğretmen üç ay tatil yapıyor” gibi önyargılı açıklamalarla, “Velimi üzeni üzerim” gibi yaklaşımlarla aşağılamaya çalıştığı öğretmenlerin;

TBMM araştırma raporlarına gore, OECD ülkeleri içerisinde Japonya ve Meksika’dan sonra yılda 1808 saat ile en çokçalışan üçüncü, öğretmen başına düşen öğrenci sayısıyla ikinci olmamıza rağmen ne gariptir ki, en az maaş alan sıralamasında ise ikinci ülke olduğumuz gerçeğinden haberi yok mu?

Hani bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta duruyordu? Hani ülkelerin geleceği öğretmenlerin ellerindeydi? Hani yeni nesil öğretmenin eseri olacaktı? Hani bize bir harf öğretenin kölesi olacaktık? Hani ülkelerin geleceği eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıydı?

Bu mu sizin eğitime ve öğretmene verdiğiniz değer?
En düşük maaşa reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır.

Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.

DeğerliBasınMensupları,

Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basamakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, açıklama ve soruşturmalarla moral ve motivasyonumuzun bozulması, eğitim çalışanlarının rotasyonlarla tehdit edilmesi, ek ödemelerde “muadili yok” gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla itibarı idam edilerek kapsam dışında bırakılması gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılması ve bunların bir daha yaşanmaması için kalemlerimizi kırıyoruz.
Ve böylesi öğretmenler günü için bir teklifte bulunuyoruz:
30 Şubat Öğretmenler Günü Olsun, Gönlünüz neşe ile dolsun.
 
Eğitimciler Birliği Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci’nin yaptığı basın açıklaması sık sık sloganlarla kesilerek alkışlarla desteklendi.

İlginç ve dikkat çeken pankartların açıldığı eylemde öğretmene yapılan uygulamalar ile bakanı ptotesto eden sloganlar da atıldı.
Havuzbaşı’nda yapılan eyleme Kahta başta olmak üzere ilçelerden de büyük katılım oldu.
 
23/11/2011
Eğitim-Bir-Sen
Adıyaman Şubesi

 
 
30 ŞUBAT ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLSUN, GÖNLÜNÜZ NEŞE DOLSUN” EYLEMİMİZDE KULLANILAN PANKARTLAR:
Bakanım var el gibi
Ne bakarsın el gibi
Seni başıma koymuşlar
Kazanılmış HAK gibi
*
Koyunum var Karaman
Gaybolursa araman
Ben bir öğretmenim
Bakanıma yaraman
*
Gül ağacı değilem
Her gelene eğilem
Çek sopanı elimden
Bakan kölesi değilem
*
Su gelir deste gider
Ayrılır dosta gider
Bu mesleğe atanan
Sağ gelen hasta gider
*
Evimizin önü marul
Sular akar harıl harıl
N’olursun bakanım gel bir
Öğretmenim diye bana sarıl
*
Öğretmenim canım benim,
Ben seni yılda bir severim.
*
24 Kasım bize ne lazım,
Bize çok gördüğünüz itibar lazım
*
30 Şubat Öğretmenler Günü olsun
*
Dünyanın
En çok çalışan…..3.
En çok öğrencisi olan 2.
En az maaş alan ….1
Ülkesiyiz
*
Öğretmenim canım benim, seni ben;
Pek çok, pek çok EZERİM
*
Ben öğrenci, ben tebeşir, ben kalemim,
Bakanım iyi bakın, ben bir öğretmenim.
*
Eğitim değildir deneme tahtası
Ne zaman çıkacak öğretmenin gerçek YASASI
*
Eğitimin başına eğitimci Bakan
*
Sadaka değil hakkımızı istiyoruz.
*
Çalıştaylar hoş çalışır
Öğretmene boş çalışır
*
Her alınan kararda
Öğretmenim sen dur orda
*
Öğretmen toplumun hayat damarlarıdır.
*
Uyuyan Bakan istemiyoruz!
*
Öğretmenler Gününü al başına çal!
 
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Omurgasızlar İtibar arayamazlar.
Omurgasızlar İtibar arayamazlar. - 12 yıl Önce

Sizde itibarı kaldı da öğretmenlerin itibarını geri istiyorsunuz. Düne kadar ve bugün hala AKPnin koltuk altında gezerek 3 ay müdür yardımcılığı, bir ay müdürlük görevlendirmesi nasıl yaparım hesabı yapanlar bu gün öğretmenin itibarı için eylem yapamazlar. Bunu anacak ancak omurgalı, koca yürekli insanlar yapabilir. Siyasete onurunu ezdireceksin sonra itibar isteyeceksin. Bakan size yüz vermeyecek gelip eylem yapacaksınız. Sokakları kirletmeyin çıkın oralardan oralar dürüst, namuslu asil müslüman türkün ve samimi dindarların ve omurgalı insanların yeridir.

Ne İtibarı
Ne İtibarı - 12 yıl Önce

Sizde itibarmı kaldı. öğretmenlerin itibarını geri istemek sizemi kaldı. Düne kadar ve bugün hala AKPnin koltuk altında gezerek 3 ay müdür yardımcılığı, bir ay müdürlük görevlendirmesi nasıl yaparım hesabı yapanlar bu gün öğretmenin itibarı için eylem yapamazlar. Bunu anacak ancak omurgalı, koca yürekli insanlar yapabilir. Siyasete onurunu ezdireceksin sonra itibar isteyeceksin. Bakan size yüz vermeyecek gelip eylem yapacaksınız. Sokakları kirletmeyin çıkın oralardan oralar dürüst, namuslu asil müslüman türkün ve samimi dindarların ve omurgalı insanların yeridir.

Mehmet YILDIZ
Mehmet YILDIZ - 12 yıl Önce

Ben bir öğretmenim daha önce sürekli AKP ye oy verdimAncak bundan sonra oy vermeyecegim çünkü öğretmeni yok sayan öğretmenine düşman nazarıyla bakan bir bakandan ne hayır gelir.

bahattin  açıkgöz
bahattin açıkgöz - 12 yıl Önce

daha çok ağlarsınız eğitim birsenliler,bunları baştacı yapanlar siz değil miydiniz? kraldan çok kralcı olduğunuz günleri ne çabuk unuttunuz...

SIRADAKİ HABER