4-C LİLERİN 4-B YE GEÇİŞİ SAĞLANDI

4-C LİLERİN 4-B YE GEÇİŞİ SAĞLANDI


4/C’lilerin 4/B’ye Geçirilmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Bugünkü Resmi Gazetede Yayımlandı

3'üncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nde yer verdiğimiz hüküm doğrultusunda statüleri kaldırılan 4/C’li personel artık 4/B’li yani sözleşmeli personel statüsüne geçirildi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, sözleşmeli statüye geçirilen personelin maaşlarında yüzde 10’a yakın artış yapılacağı ifade edildi. 4/C’nin tarih olması yanında Toplu Sözleşmeyle elde ettiğimiz artışların dışında da bu personelin maaşlarında iyileştirmeler olacak. Söz konusu personelin ek ödemeleri de 375 sayılı KHK kapsamında yasal dayanağa oturtularak ek ödemelerinden vergi kesintileri yapılmayacak.
 
4/C’liler Artık Unvan Sahibi
Geçici personel olmaktan kurtulup sözleşmeli personel statüsüne kavuşan bu personelden yükseköğrenim mezunu olanlar idari büro görevlisi unvanlı pozisyonlara, diğerleri ise idari destek görevlisi" unvanlı pozisyonlarda istihdam edilecek.
 
Nihai Hedefimiz Kadrolu İstihdam
 
Dün gerçekleştirilen 2018 yılı Mart ayı KPDK toplantısında Genel Başkan Ali Yalçın’ın da üzerine basarak belirttiği gibi Konfederasyonumuzun nihai hedefi kamu görevlilerinin kadrolu istihdamıdır. Geçici statüde istihdamın kaldırılarak bu statüdeki personelin sözleşmeli personel olmasını sağlamamız nihai hedefimiz için bir adımdır. Memur-Sen, iş güvenceli kadrolu istihdamın sağlanmasına kadar mücadelesine devam edecektir.
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER