4/C'LİLER BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL Mİ?

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklama

4/C'LİLER BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL Mİ?
Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklama

 
Başbakan Tayip Erdoğan grup toplantısında 657 sayılı kanunun 4/B maddesine göre, 4924 sayılı Kanuna göre ve 5393 sayılı Kanuna göre çalıştırılan toplam 96 bin 500 sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğini açıklamış, ancak 23 bin 4/C’li çalışanımızı görmezden gelerek yeni bir adaletsizliğe daha imza atmıştır.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, atılan bu adımın olumlu olduğunu ancak, 4/C’li personelin görmezden gelinmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek uygulamanın eksik kalacağını belirtti. Koncuk, “Sözleşmeli ve geçici personel uygulamasına başından beri karşı olduğumuzu bütün kamuoyu bilmektedir. Bu yolda uzun yıllardır verdiğimiz mücadele nihayet iktidar nezdinde karşılık bulmuştur. Ancak yapılması planlanan değişikliklere sözleşmeli personel arasında mağduriyeti en derinden yaşayan kesim olan 4/C’lilerin alınmamış olması kabul edilemez.
Toplamda sayıları yalnızca 23 bini bulan 4/C’li çalışanlarımızın görmezden gelinmesi, aile yardımı ve çocuk parası gibi sosyal haklardan mahrum bir şekilde çalışmaya mahkum edilmiş modern kölelik sisteminin devam ettirilme arzusunu ortaya koymaktadır.
Türkiye 23 bin mağdur çalışanımızın kadrolarını, sosyal haklarını veremeyecek kadar aciz bir ülkemidir ki, çalışanlar arasında böyle bir ayrımcılığa gidilmiş ve 4/C’li çalışanlarımız adeta üvey evlat muamelesi görmüştür. Alınan bu kararlara göre, mevcut sözleşmeli personelimiz için bir uygulama söz konusu olsa da sözleşmeli personel çalıştırma uygulamasından vazgeçilmeyeceği, dolayısıyla sözleşmeli personel sorununun tam olarak çözüme kavuşturulmayacağı açıktır.
Bu uygulama iktidarın sözleşmeli personel çalıştırılması konusunda bir hata yapıldığını kabul etmesi açısından önemlidir ancak, uygulamanın devam ettirilmesi iradesinin sürdürülmesi açısından üzücüdür. Türkiye Kamu-Sen olarak 4/C’li çalışanlarımızın da kadroya geçirilmesi ve kamuda 4/B’li, 4/C’li , geçici, sözleşmeli, vekil gibi adlar altında güvencesiz personel çalıştırılmasına son verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.
Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen Kamu görevlilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için her türlü eylemi yapmaya hazırdır. Başta 4/C’li çalışanların kadroya geçirilmesi olmak üzere, kamuda sözleşmeli ve geçici personel uygulamasına son verilinceye kadar Türkiye Kamu-Sen üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırdır.” dedi.
İsmail Koncuk
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER