4/C'LİLERİ ALDATANLARI İFŞA EDİYORUZ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/C maddesi doğrultusunda kamuda istihdam edilen sözleşmeli personele kısaca 4/C’li çalışanlar denmektedir.

4/C'LİLERİ ALDATANLARI İFŞA EDİYORUZ
 
4/C’lilerin büyük bölümü, özelleştirmelerden dolayı fabrikaları kapatılan, işçi statüsünde isteğe bağlı olarak istihdam edilenlerden oluşmaktadır.
 
Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu ve TBMM’de de 4/C’li istihdamı vardır ki; Bunlar doğrudan sözleşmeli olarak işe alınanlardır.
 
Özlük hakları ve çalışma statüleri açısından neredeyse taşeron firma elemanları gibi görülen söz konusu çalışanlar, mesai mefhumu olmadan düşük ücretlerle köle gibi muamele görmektedirler.
 
HEP ALDATILDILAR
 
Hükümetin yanlış personel istihdam politikaları neticesinde kamu çalışanlarına onlarca farklı sözleşmeli statüde istihdam maddeleri uygulanmış, sadece Sağlık Bakanlığı’nda 7 farklı sözleşmeli statüde istihdam yapılmıştır.
 
4/B’li ve bazı sözleşmelilerle ilgili, kadroya geçirilmesi ile ilgili yasa tasarısı Komisyondan geçti, Genel Kurul’da görüşülüyor. Ne yazık ki 4/C’liler siyasetçilerin verdikleri onca söze rağmen kadroya geçirilmiyorlar. Aile yardımı dahi alamıyorlar. Çağdaş köleliklerini sürdürüyorlar.
 
4/C’lileri aldatan, ümitlendirip hayal kırıklıkları yaşatan siyasetçiler ile onların yandaşı olmuş, siyasetçi gibi yalanlar söyleyen, umut tacirliği yapanları, yandaş sendikacıları ifşa ediyoruz.
 
TÜRK BÜRO-SEN BASIN BÜROSU
 
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER