5 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 nolu şube başkanı Süleyman Pekin Kocaeli Valiliği çerçevesinde eğitim camiasında yaşanan okul müdürü kıyımlarına ilişkin ve son uygulamalara yönelik bugün şube binasında bir basın açıklaması yaptı

5 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA

Başkan Süleyman Pekin'in çok sert açıklaması şöyle:

17 - 25 Aralık hadiseleri sonrasında muvazenesini kaybeden Hükümet, eğitimde çıkarttığı kıyım yasalarıyla binlerce insanı bir anda mağdur etti. Öyle ki savcılar, hakimler, müfettişler, muhakkikler inceleme-soruşturma yetiştiremiyorlar.

5 İLÇE MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA

75 puan üzerinden 4 yılı dolduran okul müdürlerinin değerlendirmesinde haksızlık ve hukuksuzluk yapan ilçe milli eğitim müdürlükleri hakkında yaptığımız 8 suç duyurusundan Karamürsel de dahil olmak üzere 5'ine soruşturma izni verildi. Verilmeyen 3 ilçeyle ilgili yasal itirazlar yapıldı, 2 ilçeyle ilgili üst bakanlıklara şube olarak şikayetlerde bulunacağız.

KOMİSYON USULSÜZ VE YENİ SUÇLARA ZEMİN TEŞKİL EDİYOR    

Sendikamız üyesi mağdur okul müdürü arkadaşlarımızın Yürütmeyi Durdurma kazananların sayısı 18'i buldu, daha onlarca karar bekleniyor. Bu arada ilk karar sahibi Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürümüzken görevden alınan ve başka bir okula öğretmen olarak verilen Yusuf Şanlı ile ilgili yasal süre Pazartesi itibariyle dolduğu için hafta başı Bakanlıktan gelen görüş yazısı uyarınca İlçe marifetiyle tekrar komisyon kurularak adı geçen arkadaşımız değerlendirmeye alındı. Şu anda yapılan işlemler ve komisyonun çalışma şekli hem usulsüzdür hem de yeni suçlara zemin teşkil etmektedir.

MÜDÜR AKMANŞEN'İN KOMİSYONDA OLMASI YARGIYI HİÇE SAYMAKTIR          

Şöyle ki: Yargı kararı, Okul Müdürünün idareciliğiyle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin yanlı, taraflı ve kasıtlı puan vermeleriyle ilgili kısmı bozmuştur.

1-Kaymakamlıkça soruşturma izni verilen ve bu kişileri mahkeme nezdinde mağdur ettiği kayda geçen kişilerin başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen olmak üzere komisyonda görevlendirilmeleri yargı kararlarını hiçe saymaktır.

2-Okul Müdürlüğü değerlendirilmesi yapılan üyemiz Yusuf Şanlı; şu anda başka bir okulda öğretmen olarak çalışmaktadır. Dolayısıyla bu arkadaşın değerlendirilebilmesi için önce müdür olarak görevine iadesi, okuluyla ilgili değerlendirme yapılabilmesi için de derhal Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürülüğüne atanması gerekir.

3-İl Milli Eğitim Müdürlüğü, aslında yürütmeyi durdurma kazanan tüm müdürler için suç duyurularında ismi geçmeyen arkadaşlardan bağımsız ve tarafsız bir komisyon kurması ve bunun için de bireysel değerlendirme yerine duyuruya çıkarak ortak bir değerlendirme yapması gerekmektedir.

4-Küsuratlarla 75 puanı kaçıran ve adaletsizlikleri mahkemece zapt u rapt altına alınan kişiler bu komisyonlarda farklı karar mı verecekler?

5-75 puanı aşan arkadaşlar eski görev yerlerine iade edilecek mi yoksa onlar için başka sürprizler mi hazırlanıyor?

6-Okul müdür ve müdür yardımcılarının, Okul Aile Birliği yöneticilerinin hatta okul temsilcisi öğrencilerinin değiştiği bir dönemde doğru değerlendirme ihtimali yüzde kaçtır?

7-Hakkında soruşturma izni verilen İlçe Müdürü Ömer Akmanşen'in komisyon değerlendirmesinde temasa geçtiği kişiler olumlu puan verdiğinde bunun belgelendirmesini istemesi deveye hendek atlatmak değil de nedir?

8-Hangi İlçe Milli Eğitim Müdürü, soruşturma izinleri çıkınca “Hani bizi koruyacaktınız, kaymakamlıklardan izin çıkmayacaktı” demiştir?

VALİ GÖREVE; “DİKKAT ZÜCCACİYE DÜKKANINDA FİL VAR”          

Kocaeli Valisi Sayın Güzeloğlu'nu göreve çağırıyoruz: Yanlış yönlendiriliyorsunuz. Mahkeme korkusuna kapılan İlçe Milli Eğitim yöneticileri işi husumet noktasına götürmek istiyorlar. Kocaeli'de eğitimde geride kalan bir parça huzur da bu yöntemle kaçacaktır. Duruma el koymanızı ve gerekirse güvenilirlik şaibesi olmayan kimselerden kayyum tayin ederek rayından çıkan değerlendirme komisyonlarını yerine oturtmanızı bekliyoruz. Dikkat; züccaciye dükkanında fil var.

 

                                                                                                Süleyman PEKİN

                                                                                                   Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER