% 80 ENGELLİ MEMURA ZORAKİ GÖREVLENDİRME

Türk Eğitim-Sen Esenler ilçe başkanlığı bugün saat 12.30' da Atışalanı Ortaokulu önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına 50-60 kişilik bir grup katılırken velilerin ve çevre esnafın da ellerinde Türk bayraklarıyla protestoya destek verdiği gözlendi. Protesto sık sık sloganlarla bölündü. Grup ‘’Adınız adalet, işiniz rezalet! Kamu-Sen burada yandaşlar nerede? Yeter artık susmayacağız! Direne direne kazanacağız! Müdür ney uyuma üç maymunu oynama!’’ şeklinde sloganlar attı! Basın açıklaması yaklaşık yarım saat sürdü. Bol bol sloganların atıldığı basın açıklamasından sonra grup olaysız dağıldı. Türk Eğitim-Sen Esenler İlçe Başkanı Yücel Önder basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

% 80 ENGELLİ MEMURA ZORAKİ GÖREVLENDİRME
Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olan ve yaklaşık 1.5 senedir Atışalanı Ortaokulu’ nda görevlendirme memur olarak çalışan arkadaşımız Dolunay Kayım 12 Eylül Perşembe günü Birlik Ortaokulu’ na zorunlu olarak görevlendirilmiştir.
 
Dolunay Kayım %80 engelli bir arkadaşımızdır. Birlik Ortaokulu’ na gidebilmesi için O-6 otobanının altından geçerek yan yoldan rampayı tırmanmalı, oradan rampa aşağı inerek okula gidecektir. Arkadaşımızın arabası yoktur, olsa bile kullanacak bedensel yeterliliğe sahip değildir. Eviyle yeni görevlendirildiği okul arasında çalışan herhangi bir dolmuş ya da otobüs de yoktur. Dolayısıyla %80 engelli olan arkadaşımızın bu yolu kendisinin kat etmesi mümkün değildir! Bunlar yetmezmiş gibi Dolunay Kayım dün Birlik İlkokulu’ na yeniden görevlendirilmiştir. Türkiye orman kanunlarıyla yönetilen bir ülke değildir. Keyfi ve zoraki görevlendirmeler, yapamazsınız.
 
Bakanlık ve çalıştığımız iş kolu mülakatlardan sonra rotasyonlara, rotasyondan sonra da görevlendirmeler ülkesi haline getirilmiştir. Şu an Milli Eğitim Bakanlığı’ nda liyakat sahibi idareciler tasfiye edilmekte, yerlerine yandaşlar getirilerek bakanlıkta kadrolaşılmaktadır. Dolayısıyla iş bilmez idareci sayısı günden güne artmaktadır.
 
İdarelerin görev ve görevlendirme yetkisi vardır ancak engelli bir memuru keyfi ve zoraki olarak başka bir okula görevlendirmekte neyin nesidir? Hâlbuki idareler iş ve işlemlerinde hayatımızı kolaylaştırmayı esas almalıdır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ nda idarelere mutlak yetkiler verilmemekte, kurumların demokratik şekilde yönetilmesi öngörülmektedir.
 
Değerli öğretmen arkadaşlarımız, sayın veliler,
 
Bu görevlendirmede aklımızı meşgul eden bazı sorular vardır:
 
1-)Kanunlar kurumların nasıl yönetileceğini açıklarken engelli memur arkadaşımız zorunlu olarak niçin görevlendirilmiştir?
 
2-)Zorunlu görevlendirme teklifinde bulunan okul müdürü, arkadaşımız Dolunay Kayım’ ın engelli olduğunu bilmiyor mu?
 
3-)Sayıları 8 milyonu geçen engelli vatandaşlarımıza Anayasamızda pozitif ayrıcalık tanınırken engelli arkadaşımız Dolunay Kayım’ ın sürgün gibi görevlendirilmesinde art niyet mi vardır?
 
4-)Görevlendirmeyi onaylayan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ nün vicdanı yok mu? Siz engelli vatandaşlarımıza düşman mısınız? İntikamınızı engelli arkadaşlarımızdan mı alıyorsunuz?
 
5-)Eğitim-öğretim sistemimiz empatiyi geliştirmeye dönükken siz nasıl oluyor da kendinizi engelli arkadaşımızın yerine koymuyorsunuz? Unutmayın ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır!
 
6-)Atışalanı Ortaokulu müdürünün engelli memur arkadaşımızla ne hesabı var?
 
7-)Yönetmeliğe göre kurumlar demokratik esaslar doğrultusunda yönetilecekken despotça yönetim hakkını nerden buluyorsunuz? Siz mobbingci müdürlerden misiniz?
 
8-)Daha dün Kamu Denetçiliği Kurumu keyfi ve usulsüz görevlendirmelerin kanunlara, Danıştay ve İdare Mahkeme kararlarına aykırı olduğu hükmüne varmışken siz hangi kanundan hangi yönetmelikten kendinize görevlendirme despotluğu yetkisi çıkarttınız? Sizin ihtiraslarınız kanunların, Danıştay ve İdare Mahkemesi kararlarının üstünde mi?
 
Atışalanı Ortaokulu müdürü ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü dayatmacı zihniyetle insan kazanamazlar. Zaten bu görevlendirme emriyle başta arkadaşımız Dolunay Kayım olmak üzere tüm engelli memur arkadaşlarımızı ve dolayısıyla Esenler’ de görev yapan tüm öğretmenleri kaybettiniz. Bundan sonra hiçbir öğretmen size müdür olarak değil dayatmacı, zoraki, ben yaptım oldu’ cu, küçük dağları ben yarattım’ cı gözle bakacak ve bu etiket sizin sırtınızda kamburlaşacak. Engelli arkadaşımızı yaptığınız bu zulmün vebalinin altından padişah olsanız kalkamazsınız!
 
Değerli öğretmen arkadaşlarım, sayın veliler,
 
Bugün burada sizin ve öğretmen arkadaşlarımızın huzurunda zorunlu ve görüş alınmadan yapılan görevlendirme zulmünü protesto ettik. Bizim muradımız %80 engelli olan memur arkadaşımız Dolunay Kayım’ ın görevlendirmesinin bir an önce iptal edilmesi ve görevlendirilmek istediği okulun orta akılla tespit edilmesidir. Bu vesileyle katılımcı arkadaşlarımızı Türk Eğitim-Sen Esenler İlçe Başkanı olarak Türk Eğitim-Sen Esenler ailesi adına saygılarımla selamlıyorum.
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER