ACIMIZ BÜYÜK

Van ve Erciş’te büyük yıkıma neden olan 7.2 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Şehitlerimiz için ciğerimiz yanarken, Van’da yaşanan deprem acımızın katlanmasına neden oldu

ACIMIZ BÜYÜK
Yüreklerimize ateş gibi düşen Van depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artmaktadır. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı da depremde 22 öğretmen ve 8 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremde Van İl Milli Eğitim ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile çok sayıda okulda hasar oluştu. Öğretmenlerimizin gittiği bir kafeteryanın da yıkıldığı ve çok sayıda öğretmenin enkaz altında olduğu belirtilmektedir. Enkaz altından çıkarılan öğretmenlerin hikâyeleri de yürek burkmaktadır.  

Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz arasında ataması yeni yapılanlar da vardı, yeni evlenenler de vardı. Memleketinden kilometrelerce uzakta olanlar da vardı, son yapılan atamalarda kadroya geçerek bundan sonra geleceğine daha güvenle bakabilecek olmanın sevincini yaşayanlar da vardı. Henüz hayatlarının baharındayken çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmek için büyük fedakârlık yapan, meslek aşkı ile yanıp tutuşan yürekli öğretmenlerimizin aynı kaderi paylaşması, depreme yenik düşmesi hepimizi üzüntüye boğmuştur.

Öncelikle Türk Eğitim-Sen olarak depremde yaşamını yitiren öğretmenlerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Enkaz altından yükselen çığlıklar, kurtarılmayı bekleyen canlar, kaybettiğimiz yürekler içimizi kanatmaktadır.  Bugün el ele vermeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Milletimizin ard arda yaşadığı bu acıların üstesinden ancak yekvücut olarak gelebiliriz. Yardım elini uzatarak, depremzedelerin acılarını hafifletebiliriz. Bu noktada sendikamız da, bu konuda üzerine düşeni yerine getirecek, teşkilatlarımız Van’daki deprem felaketi için seferber olacaktır. Düzenlenecek kampanyalarla depremzedelere her türlü yardım yapılacaktır.

Bu kapsamda Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bir heyet ile birlikte bugün Van’da bulunmakta ve yerinde incelemeler yapmaktadır. Genel Başkan İsmail Koncuk, bölgedeki teşkilatlarımızla da değerlendirmelerde bulunarak, ihtiyaçların belirlenmesi konusunda bilgi alacak ve yapılacak çalışmaları planlayacaktır. 

Öte yandan ülkemizde yaşanan deprem felaketlerine rağmen, depreme karşı hala hazırlıksız olmamız ve alınan önlemlerin yetersizliği bilânçonun ağırlaşmasına yol açmaktadır. Artık yetkililer deprem politikalarının başarısız olduğu gerçeğini kabul etmeli ve depreme karşı daha ciddi tedbirler almalıdır. İnceleme ve güçlendirme çalışmaları eksiksiz yapılmalı, özellikle hastaneler, okullar, yatılı okullar, yurtlar mercek altına alınmalıdır. Siyasi erk, bilim adamlarının uyarılarını dikkate almalı, depremi öncelikli gündemlerinden biri haline getirmelidir. Ayrıca deprem konusunda duyarlılık ve bilinç oluşturulmalıdır.  Türkiye’nin artık bir deprem felaketine daha ne sabrı, ne de takati kalmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 12 yıl Önce

Depremda Hakka Yürüyen öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza Yüce Allah tan rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Genel başkanımızada duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.

SIRADAKİ HABER