ADANA EĞİTİM İŞ' TE GÖREV DEĞİŞİMİ

ADANA EĞİTİM İŞ' TE GÖREV DEĞİŞİMİ
ADANA – Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Adana Şubesi, 4. olağan kongresinde göreve gelen yeni yönetim basınla tanıştı. Eğitim-İş Adana Şube Toplantı Salonu’nda yönetim kurulu, denetim, disiplin ve genel kurul delegelerini tanıtan Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin, genel kurulun demokrasi yarışı içerisinde gerçekleştiğini kaydetti. Üyelerin, delegelerin yoğun ilgisi ve özverili davranışlarına teşekkür eden Başkan Ertekin, “Sendikamızın üretken yapısı her 3 yılda bir yeniden yönetim oluşturabilme yeteneğine sahiptir. Bu bizlere yönetimlerimizi oluştururken yeni bir dinamizm katar, güç katar, yenilik katar değişim katar. Bu durumda da sendikamız gelişir ve büyür. Öğretmenlerle kucaklaşır, okulları birer Eğitim-İş kalesi haline getirir. Bizler de yeni seçilen yönetim olarak, sendikamızın emek mücadelesinde hak ettiği yeri alabilmesi için her türlü fedakârlığı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
“ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Ertekin, şunları söyledi:
“Kara düzenin emperyalizmin bütün kuşatmalarına ve dayatmalarına karşı cumhuriyetimizin, laik demokratik sistemin, Atatürk ve devrimlerini açık açık onurla savunan Eğitim-İş’ in zapt edilemez bir kale olarak duruşunu sürdürmek bizlerin asli görevi olarak durmaktadır. Biliyoruz ki emperyalizme karşı en önemli mücadele vatan mücadelesidir. Vatan varsa sınıf mücadelesi vardır. Bu anlamda ülkesi olmayanının sendikası olamaz anlayışı ile yola çıkarak tüm emperyalist saldırılara ve onun işbirlikçilerine Atatürkçü güçler olarak karşı duracağımızı yeni yönetimimizle birlikte ifade etmekteyiz.  Eğitim-İş Adana Şube Yönetimi; doğayı katleden, kentsel suçlar işleyen, taşeronlaşan, gerici eğitim sistemini dayatan, cumhuriyet ve onun ilkelerini yok etmeye çalışan, bölücülük yapan tüm zihniyetlere karşı onurlu, dik, boyun eğmeyen sendikal anlayışı kararlılıkla koymaktan çekinmeyecektir. 4.Olağan Genel Kuruluna katkı sağlayan tüm üyelerimize, delegelerimize, konfederasyon bileşenlerine ve misafirlerimize teşekkür ederiz. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılını büyük bir özveriyle tamamlayan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi sevgiyle kucaklar güzel bir tatil geçirmelerini dileriz.”
GÖREV DAĞILIMI
Genel kurulun ardından görev dağılımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Ertekin, kurullarda görev alan eğitimcilerin isimlerini de açıkladı. 
Buna göre Galip Reha Ertekin başkanlığındaki Adana Şube’de Şube Sekreteri Murat Şen, Mali Sekreter Mustafa Işık, Örgütlenme Sekreteri İbrahim Özbay, Özlük-Hukuk Sekreteri Ahmet Kabadayı, Eğitim Sekreteri Özkan Gülşan ve Yılmaz Çetin de Basın Yayın Sekreteri oldu. Denetleme Kurulu, Nurol Yalçın Pekel, Haluk Aşkın Altınmakas, Birol Kahraman’dan oluşurken Disiplin Kurulu ise Sedat Barut, Özgür Karamık ve Emel Göksu’dan oluştu.
Eğitim İş Adana Şube’nin Genel Kurul delegeleri ise şu isimlerden oluştu:
“Galip Reha Ertekin, Ercan Alptekin, Kamuran Yılmaz, Ali Cinkara, İrfan Irmak, Derya Münir Çayırcı, Emin Erkan Şenol, Berrin Cirit, İsa Kayadan, Mehmet Akif Altıparmak, Ayla Uğur, Tayyar Uyduran ve Adurrahman Gündeşlioğlu.”
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER