AKTİF EĞİTİM SEN'İN KAÇ ÜYESİ VAR?

28 Bin Üyemiz var”

AKTİF EĞİTİM SEN'İN KAÇ ÜYESİ VAR?
Aktif Eğitim Sen'in Ümraniye temsilciliğinin 21 Nisan Pazartesi akşamı Ümraniye’de düzenlediği toplantıya yaklaşık 750 eğitimci, yönetici ve öğretmen ilgi göstererek yoğun bir katılım gerçekleştirdi.

Programda; aynı zamanda Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı da olan, Genel Başkanı Osman BAHÇE ve Genel Başkan Yardımcıları, sendika üyeleri ve misafirlerle bir araya geldi.
Programda açılış konuşmasını yapan sendikanın Marmara Bölgesi Temsilcisi Yakup PELİT,
“İstanbul’da Anadolu Yakası 2, Avrupa Yakası 2 olmak üzere 4 tane sendika şubesi birkaç hafta içinde açılacak ve daha bölgesel daha etkili sendikacılık yapma olanağı bulacağız.” cümlesiyle üye ve misafirlere müjde verdi.
Genel Başkan Osman BAHÇE, üye sayılarının 28 bine yaklaştığı vurgusu yaparak; “Eğitimçalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki saygınlığın korunması ve arttırılması, okullara ihtiyaçlarını karşılamak üzere ödenek tahsis edilmesi, atama, tayin ve terfilerde makul ve adil yöntemlerin kullanılması, öğretmen yetiştirme vb. çözüm bekleyen temel problemleri vardır. Bu problemlerin bilimsel ve kalıcı çözümü için sendika olarak tüm imkânlarımızı seferber etmeye, plan ve projeler geliştirmeye başladık. Eğitim çalışanlarının ve ülkemizin menfaatine olan her konuda tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya hazırız.”sözleriyle, eğitimcilere MEB sistemindeki ortak sorunlar karşısında birlikte hareket etmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Yönetici atamalarında liyakatin geri plana atıldığı MEB’de yapılan ve yapılacak olan sözlü mülakatlarla ilgili; “MEB’de mülakat (sözlü sınav) uygulamasının adil yapılacağına inanıyor musunuz? konulu yapılan anket sonuçları bize gösterdi ki, eğitim çalışanlarının%91’i Bakanlığa bu konuda güvenmiyor. Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na güvenmek istediğimizi belirtmek istiyor ve yetkililerden eğitim çalışanlarının sözlü sınavların adaletli olmayacağı yönündeki endişelerini giderici adımlar atmalarını bekliyoruz.”ifadeleriyle mülakatlar konusundaki endişelerini dile getirdi.
OKULLAR KAOSA TESLİM EDİLECEK
Osman BAHÇE konuşmasının devamında; Yasa ile değiştirilen MEB yönetici atama şekli ve toplamda 4 yıl idarecilik süresi dolan eğitimcilerin, sınavla bu göreve gelmiş olsalar dahi görevinin sona erecek olmasıyla ilgili “Eğitim kurumlarının kurumsal hafızasının silinecek olması, tecrübeli yöneticilerin görevlerinden alınması sonrası yerlerine hangi kriterlere göre atama yapılacağının belirsizlik taşıması gibi sıralayabileceğimiz bir sürü gerekçe, okullarımız kaosa teslim edilecek düşüncesini doğuruyor. Yasa kurumsal kıyım için mi? Yapılan fişlemeler bugünler için miydi?” diye sorduktan sonra “Yasa ile MEB bütün birimleriyle siyasetin vesayetine terk edildi. Düzenleme ile bakanlık ve birimlerinde artık “liyakat” esasına göre atanmış yöneticiler yerine siyasetin vesayetine boyun eğecek yöneticilerin görevlendirilmesi hedeflenmişse de eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun hak ve adalete olan saygısı, onurlu duruşları bu beklentiyi boşa çıkaracaktır.” ümidinipaylaştı.
ÖĞRETMENLERİN NÖBET GÖREVLERİ ANGARYA VE ZORLA ÇALIŞTIRMADIR
“Öğretmenler için nöbet görevini düzenleyen, ayrıntılı olmayan ve idareye nöbete dair hususları düzenleme konusunda kanunla yetki verilmemesi yönlerinden; hukuka ve hakkaniyete açıkça aykırıdır.”diyen Genel Başkan Osman BAHÇE, öğretmenlerin nöbet görevi karşılığında ek ders ücreti almaları gerektiği konusu üzerinde durdu
“EĞİTİMCİLER, EĞİTİMDE İSTİŞARE YAPILMAYARAK BAŞARISIZ OLUNAN DEĞİŞİKLİKLER VE SİSTEMSEL HATALAR YÜZÜNDEN AZALAN ÖĞRETMEN İTİBARLARININ GERİ KAZANILMASINI İSTİYOR”
Sayın BAHÇE; Anket sonuçlarına göre mesleki itibar erozyonunun %85, Gelir azlığının ise %15 oranında sorun olarak belirtildiğini açıkladı ve “İnsan onurunun gerektirdiği üst düzey hak ve özgürlükleri ile devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşabilmek ancak ve sadece kusursuz organize edilmiş eğitim-öğretim faaliyetleriyle mümkün olacaktır. Bu nedenle; Eğitimin milli bir mesele olarak ele alınması ve siyaset üstü değerlendirilmesi, milletin menfaatlerinin bireylerin menfaatlerinden önce geldiği, kendi haklarımızı isterken başkalarının haklarına saygı duymanın bir erdem olduğu, bireylerin, toplumun ve devletin tüm iş ve işlemlerinde adalet kavramı öncelikli davranması gerektiği vb. hususlar genelde akl-ı selim sahibi her insanın özelde de tüm eğitimcilerin kabul edeceği evrensel doğrulardır.” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.
“AKTİF EĞİTİMCİLER SENDİKASI,GERÇEK SENDİKACILIK İNANCIYLA TÜKİYE’DE VE İSTANBUL’DA HIZLA BÜYÜYOR”
Katılımın yüksek olduğu programda Genel Başkan Osman BAHÇE, “Eğitimcilerimizin, GERÇEK SENDİKACILIK inancıyla verdiği destek ve gösterdiği teveccüh ile sendika teşkilatlanma yapımız hızla büyüyor, açılmış olan sendika şubelerinden sonra, birkaç hafta içinde TÜRKİYE genelinde 17, iSTANBUL’da 4 şube daha açılarak SOSYAL SENDİKACILIK yolunda hızla yürümeye devam edeceğiz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
fe
fe - 10 yıl Önce

oh oh maşşallah!!!:)))

frht
frht - 10 yıl Önce

geçen sene 35 bine ulaştılar bu yıl nolduda 28binde kaldılar.

as
as - 10 yıl Önce

4 şube kadar üye varmı istanbulda?

SIRADAKİ HABER