ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ YAPTIĞINIZ HATADAN DÖNÜN ...

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK'UN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR, SAYIN ÖMER DİNÇER’E TEKLİFİMİZDİR

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ YAPTIĞINIZ HATADAN DÖNÜN ...


Sayın Bakan, özür grubu tayinlerinde yaptıklarınız, emin olun Türk eğitim tarihinde bir leke olarak yerini aldı. Oluşturduğunuz köhne eğitim sistemi öğretmenin mutsuz olması sonucunu doğurmuştur. En tabi insan hakkı olan aile bütünlüğünü dahi görmezden gelen bir anlayışla, il emrini, ilçe emrini kaldırdınız, öğrenim özrünü özür grubu içinden çıkardınız. Yılda iki kere yapılan özür tayinlerini, bir defa ile sınırladınız.

Bunlarla da yetinmeyerek, tam bir zulüm örneği sergileyerek, öğretmeni uzmanlaştığı alan dışına attınız, hatta öğretmenlik mesleği dışına çıkararak memur olarak atadınız. Sayın Bakan, bunlar yaşadıklarımız, acı veren, eğitim öğretim metodlarıyla asla uyuşmayan akla zarar uygulamalarınızdı. Bir çok öğretmenin önümüzdeki yıllarda da, yeni sistem ve iş bilmez bazı bürokratlarınızın uygulamaları ile yeni sıkıntılarla karşıkarşıya kalacağı, pek çok öğretmen normunun yeniden şekillenmesi sebebiyle mağdur olacakları açıktır.

Sayın Dinçer, burada ana konumuz, zorla alan değiştirmek zorunda kalan binlerce öğretmenin yaşadığı sıkıntılardır. Gerçekten isteyerek alan değiştirenleri istisna tutuyor, ancak, sadece aile bütünlüğünü sağlamak için, alan değiştirmek, yan alanına geçmek zorunda bırakılan binlerce öğretmenimizin yaşadığı drama dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sendikamızı arayan, yüzlerce alan değiştiren öğretmen, mutsuz olduğunu, bir çoğu, yan alanını başaramadığını, öğrenci ve branşöğretmeni arkadaşlarına mahcup olduklarını faydalı olmak istediklerini ifade etmektedirler.

Sayın Bakan, bakanlığa geldiğiniz günlerde öğretmen yetiştirme konusunda ciddi çalışmalar yapacağınızı söylediniz, ancak, bu uygulamanızla binlerce, yetişmiş, alanında son derece başarılı olan öğretmeni, uzman olmadıklara alanlara geçmeye zorladınız. Bu iki açıklama birbiri ile taban tabana tezattır.

Yaşanılan bu problem, eğitim öğretimimiz için acilen düzeltilmelidir. Dünyanın hiçbir ülkesinde benzeri bir uygulamanın olmasımümkün değildir. Bir problemi çözmek için, daha kompleks problemler yaratmak size yakışmamaktadır. Burada yapılması gereken, alınması gereken tedbir bellidir. Eğitim öğretimle yakından uzaktan ilişkisi olmayan pek çok insan dahi, bu yaptığınızı anlamlandıramamaktadır. O halde, Milli Eğitim Bakanıolarak yapmanız gereken, zorla alan değiştirmek zorunda kalan, memurluk kadrolarına geçmeyi kabul etmiş bu mağdur öğretmenlere, isteklerine bağlıolarak uzman oldukları alana tekrar dönebilme hakkı, iş işten geçmeden, telafisi mümkün olmayan olaylar yaşanmadan, verilmelidir.

Böylesine önemli bir problemi çözmek, yaptığı hatadan dönmek insanı küçültmez, tam tersine büyütür. Biz Türk Eğitim Sen olarak, bu tavrınızı takdirle karşılayacak, bir yanlıştan dönmenin büyük bir erdem olduğunu her platformda ifade edeceğiz. Bu vahim yanlıştan dönmeyi, bir gurur yapmayacağınıza inanmak ve çözüm iradesini ortaya koyduğunuzu görmek istiyoruz. Unutmamak gerekir ki, öğretmen başarısıeğitim öğretimin temel anahtarıdır. Öğretmeni kazanmadan, eğitim öğretim davasında başarılı olmak imkansızdır. Sorumluluk ve karar sizindir.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
irfan kilit
irfan kilit - 11 yıl Önce

alan değişikliği yapmadığım için çok pişmanım.alan değişikliği yapıpta pişman olanlarla yer değişikliği yapabiliriz.bence alan değişikliği yeniden açılmalı.

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

sayın bakan eğer norm kadro fazlalarına branş değişikliği yaptırsaydı hem norm kadro fazlası olmayacaktı,hemde pişmanlıklar olmayacaktı.norm kadro fazlaları hala duruyor.acilen bir daha alan değişikliği yapılarak haksızlıklar giderilmelidir.eğer eşitlik ve dürüstlük varsa.

nilgün
nilgün - 11 yıl Önce

Bence alan değişikliği hakkı tanınması iyi oldu.Zamanında yan alanı olan sınıf öğretmenlerine ortaokullarda görevlendirme olarak ders veriliyordu.Tek fark bu işlem isteğe bağlı olarak kadrolu atanma şeklinde yapıldı.Alan değiştiren tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.Alan değiştiremeyipte değiştirmek isteyen arkadaşların da bir daha böyle bir uygulamanın yapılması isteklerini destekliyorum.Bence yan alanı olan öğretmenler hem asıl alanından hem de yan alanından tayin isteme hakkına sahip olmalı...Sonuçta iki alandan da yeterliliklerinin var olduğunu düşünüyorum.

Sınıf öğretmeni
Sınıf öğretmeni - 11 yıl Önce

Yan alana geçen bir sınıfçı olarak tek kelimeyle büyük bir hataydı branşa geçmek,Bu hatadan dönülmelidir,Sınıf öğretmeni hep sınıföğrtmenikalmalıdır yada sbs kaldırılsın sınıfçılar bu yükü kaldıramaz

Ali
Ali - 11 yıl Önce

Alan değiştirdim. çok mutluyum. Sayın Bakana çok çok teşekkür ederim. Bence Sayın Bakanın yaptığı en iyi, en önemli iş alan değişikliğidir. Yine söylüyorum. Meb ve Bakana çok çok teşekkür ederim.

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

şubat ayında alan değişikliği tekrar yapılmalıdır. mağduriyetler giderilmelidir.pişman olanlar geri dönmelidir.ama norm kadro fazlalarına öncelik verilmelidir.çünkü beni norm kadro fazlası meb yaptı,okulumu ortaokul yaparak .böylece mağduriyetimi giderir.285 puanla geçici görevle çalışıyorum.bunun adalet neresinde?nasıl izah edilebilir? tüm norm kadro fazlalarını meb,başbakana meil göndermeye çaçağırıyorum.

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

4 yıllık ilk sınıf öğretmenliği mezunuyum.yan alana atanmak en doğal hakkım .çünkü ortaokullarda staj yaptırdılar,mezuniyet tezi hazırlattılar.ancak bizlerin yerine 2+2 ile lisans tamamlayanlara bu hak verildi.bu adalet mi?

ali yılmaz
ali yılmaz - 11 yıl Önce

bu ilk defa yapilan bir uygulamaydi insanlar cesitli dusuncelerle yan alanlarina gectiler insaniz hata yapabiliriz kabul ediyoruz hatamizi pisman olanlara basarili olduklari alana gecis hakki mutlaka verilmeli aile huzurum kalmadihiçbir mantığa sığmıyor yapamıyorum diyene geri dönemezsin demek, sonra neye dayanarak denetleyip, hangi işi bekleyeceksin bu insanlardan, isteyen geri dönemezse bu insanların ne öğrencilere ne devlete nede kendilerine bir hayrı olabilir, yapamadığını iddia eden birini o konumda çalışmaya zorlamak nasıl bir mantıktırinsan ölmek istermi.hergün bugün ölürte bu ızdıraptan kurtulurmuyum diye düşünüyorum,çünkü bu konuda herkes ,özellikle yetkililer vw sendikalar duyarsız.


SIRADAKİ HABER