"ALDATILMAYA,KANDIRILMAYA,PAYLANMAYA" YETER !

 "ALDATILMAYA,KANDIRILMAYA,PAYLANMAYA" YETER !
DEMEYECEK MİYİZ?
“ALDATILMAYA, KANDIRILMAYA, PAYLANMAYA” YETER ! DEMEYECEK MİYİZ?

AKP , 2002 Yılı’nda iktidara geldiğinde; “3Y(Yoksulluk,yolsuzluk,yasaklar)  ile etkin mücadele” edeceğini,cümle aleme duyurmuştu. Acil Eylem Planı adı altında kamuoyuna deklare ettikleri metinde; neler vardı, neler…Fakir fukara,garip gurabanın sesi olmaktan tutun da “hortumların kesileceği, kimsesizlerin kimsesi olunacağı, “sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem verileceği dile getirilenler arasındaydı. “Vâdedilenler arasında, bir tek cennet eksikti”, desek yeridir.
     O günlerde yaptığımız açıklamalarda-özetle-şu görüşlere yer vermiştik:Bir siyâsi partinin -anayasayı  değiştirebilecek- sayısal çoğunluğa sahip olması;Türk Devleti ve Türk milleti için,tarihî bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir…
    Geldiğimiz noktayı bir tek cümle ile özetleyecek olursak şöyle söyleyebiliriz: Tarihî fırsat, AKP marifetiyle heba edilmiştir.
    Yoksulluk ve yolsuzluk zirve yapmış; aykırı söz söyleyen, yargısız infaz edilmiştir. Yandaş ve yalakalar,”bir eli yağda,bir eli balda”hayat sürerken “yiğit,kuru soğana muhtaç”hâle getirilmiştir.
   MIZRAK, ÇUVALA SIĞMIYOR.
    Aşağıdaki üç ayrı açıklama, durumun vahametini-bütün çıplaklığıyla-gözler önüne sermektedir:
1)Türkiye’nin genel borcu 224 milyar dolardan 560 milyar dolara çıkmıştır. IMF’ye borç ödenmiştir ama hükümet 38 milyar dolarlık özelleştirme yapmıştır. Halk sosyal yardımlara, çiftçi borca muhtaç edilmiştir….(Ali UZUNIRMAK,MHP Aydın Milletvekili)
2)“İhale Kanunu’nda değişiklikler yaparak rekabeti ortadan kaldırdı. İhaleler siyasi amaçlı verilmeye başlandı. Taşeronluk öne çıktı. Bu cılız hizmeti ve para kaybını getirdi. Aflar, vergi barışı derken naylon fatura patlaması yaşandı. İmar yolsuzluğu had safhada. TOKİ, imara açılmaması gereken arazileri değerlendirtmekte kullanılıyor. Buna hazine arazilerini de ekleyin. Esas yolsuzluk, gümrüklü sahalar ve serbest bölgelerde…..   2005’te Başbakan kanal kanal gezip “Petrol kaçakçılığından sadece iki senede 19 küsur milyarlık kayıp var” dedi ama adliyeye bir tane dosya göndermedi….. Türkiye çöktü. Dış borç batağında. Üretim durdu. Fakirlik yoksulluk had safhada. PKK-KCK, cemaatler, iktidar ve yandaşlarından oluşan “üçlü devlet” oluşumda, eşkıyanın mal paylaşımı gibi kavgalar başladı. Yolsuzlukların açığa çıkmasının sebebi bu. Bu da iktidarın sonunu getiriyor. Kurumlar arasındaki dinleme, takip, dosyalama çalışmalarından görülüyor bu.”  (Saadettin TANTAN- 57.Hükümet’in İçişleri Bakanı, Yurt Partisi Genel Başkanı)
3)Almanya’nın jet hızıyla karara bağladığı  “asrın yolsuzluğu”, “asıl failleri”nin bulunduğu Türkiye’de kaplumbağa hızıyla ilerliyor... Özelleştirmeden imara  “iktidar götürecek”  boyuttaki, dokuz sütuna manşetlik skandallar gazetelerin “köşeleri”ne gizleniyor……….(Selcan TAŞÇI-Yeniçağ Gazetesi,
 23 Mayıs 2013 ) 
    Gecenin zifiri karanlık olduğu an, şafağın sökeceğine işarettir.
    Ferasetinden emin olduğumuz Büyük Türk milleti; her türlü engeli aşıp bütün güçlükleri yenmesini bilecektir. “ Her yokuşun,bir inişi”olduğu gibi “her gecenin de bir gündüzü vardır.”
     Bölücü terör örgütü ve yandaşlarına verilen tavizleri de yeniden hatırlayacak olursak yazımın başlığındaki soruyu tekrar soruyorum:
   ALDATILMAYA,
   KANDIRILMAYA,
   PAYLANMAYA   
   YETER !  DEMEYECEK MİYİZ?    03 Haziran 2013


   Ali BENLİ
  Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi,
   Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER