ALES mağdurlarının sorunu çözülüyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, sorunun çözümüne ilişkin bir çalışma yürüttüklerini, bu konuda gerekli adımı en kısa sürede atacaklarını söyledi.

ALES mağdurlarının sorunu çözülüyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ile birlikte, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret ederek, ALES mağdurlarının sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istemişti.

27.09.2017 tarih ve 30193 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te düzenleme yapılarak 27 Eylül 2017 tarihi öncesi yapılan ALES sınavlarının geçerlilik süresinin 3 yıldan 5 yıla çıkarıldığını hatırlatan Ali Yalçın, söz konusu değişikliğin mağduriyete yol açtığını ifade etmiş, yönetmelik değişikliğine dayalı olarak ALES sınavına girmeyen çok sayıda kişinin mağdur duruma düştüğünü, YÖK’ün bu konuya hassasiyetle yaklaşacağına inandığını ve meseleyi ele alarak olumlu adımı bir an önce atacağını düşündüğünü belirtmişti.

Bu girişimin ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, sorunun çözümüne ilişkin bir çalışma yürüttüklerini, bu konuda gerekli adımı en kısa sürede atacaklarını söyledi.

Saraç, “Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı sonrasında, yönetmelik değişikliğindeki sınav geçerlilik süresini dikkate alarak ALES’e girmeyen arkadaşlarımızın mağdur duruma düştüklerine dair şikâyetlerinde haklılık payı olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunun çözümüne ilişkin bir çalışma yürüttüğümüzü ifade etmek isterim. Bu konuda gerekli adımı en kısa sürede atarak sizlerle paylaşacağız” dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, yaptıkları görüşmede gördükleri çözüm odaklı yaklaşımın ve olumlu bakış açısının neticesinde atılan ivedi adımdan dolayı ALES mağdurları adına Saraç’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER