ANLAYIŞI KIT OLANLAR, SENDİKACILIK YAPAMAZ

ANLAYIŞI KIT OLANLAR, SENDİKACILIK YAPAMAZ
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’nın basın yayın organlarında yaptığı açıklamalarda yerel seçimler ertesinde okulların tatil edileceği belirtilmesine rağmen, öğretmenlerin görevli izinli sayılıp sayılmadığı, dolayısı ile ek ders ücreti alıp alamayacaklarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Sendikamıza bir çok üyemiz tarafından seçim ertesinde öğretmenlerin görevli izinli olup olmadıkları ve ek ders ücreti alıp alamayacakları ile ilgili gelen sorular üzerine öncelikle Genel Başkanımız Sayın İsmail KONCUK İnsan Kaynakları Genel Müdürü ile bu konu hakkında görüşerek daha önceki yerel ve genel seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de öğretmenlerin görevli izinli sayılması ve bu nedenle ek ders ücreti almaları gerektiğini, bu konu hakkında gerekli açıklama yapılmadığı takdirde ülke genelinde farklı uygulamaların yapılabileceğini bildirmiştir. Ayrıca, Türk Eğitim Sen olarak bu konu yazılı olarak da Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına iletilerek sitemize haber olarak atılmıştır. Türk Eğitim Sen’den başka hiçbir sendika bu konuda bir çalışma yapmamış, resmi başvuruda bulunmamaıştır.

Akabinde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 26.03.2014 tarih ve 1273417 sayılı yazısında, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, 31 Mart 2014 günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacakları belirtilmiştir. Türk Eğitim Sen olarak 27 Mart 2014 tarihinde yaptığımız “31 MART TATİLİNDE EK DERS ÜCRETLERİ KESİLMEMELİDİR.” başlıklı haberimizde ise, öğretmenlerin 31 Mart günü görevli izinli sayılmaları ile ilgili talebimizin sonuç verdiğini kamuoyuna duyurmuştuk. Nitekim Türk Eğitim Sen’in başvurusu ile birlikte, Bakanlık tarafından bu tereddütlerin giderilmesi amacıyla tüm illere yazı gönderilerek öğretmenlerin 31 Mart günü izinli sayılacaklarına ilişkin açıklama yapılmıştır.

Ek ders esaslarında açıkça yer alan hususların uygulamasında dahi, her mal müdürlüğünün, tek başına bir Maliye Bakanlığı gibi çalışarak farklı uygulamalar yaptığından habersiz olan, sendikacılık adına hiçbir girişimi bulunmayan ve okuduğunu anlama kıtlığı çeken malum sendika, çamur atmak için, yazdığımız haberin içeriğini çarpıtmaktan çekinmemiştir. Talebimizden açıkça anlaşılacağı üzere, Türk Eğitim Sen olarak, seçim ertesi 31 Mart günü öğretmenlerimizin görevli izinli sayılmalarını talep etmemize rağmen, sanki talebimiz izinli sayılan öğretmenlere ek ders ücreti verilmesiymiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bu durum da şunu göstermektedir ki; Milli Eğitim Bakanlığında tüm taşlar yerinden oynamışken, ölüm sessizliğine bürünen malum sendikanın kendini küçük düşürme pahasına bu şekildeki haberlerden medet umması asıl karikatürün ta kendisidir.

Türk Eğitim Sen, sendikamıza yönelik seviyesiz açıklamalara bugüne kadar prim vermeksizin, her alanda ilkeli mücadelesini sürdüren, yaşanan haksızlıkların üzerinin örtülmesine asla müsaade etmeyen bir sendikacılık anlayışının temsilcisidir. Bu sebeple, olayları seyretmekten başka hiçbir icraatına şahit olmadığımız, tüm ahlaki değerleri ayaklar altına alarak sendikacılık yaptığını zannedenlerin bizi anlaması, zaten beklenemez. Kervan yürüyecektir, her şeye rağmen, ayağımıza takılmaya çalışan çakıl taşlarına rağmen..



TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ  
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER