ARİF NIHAT ASYA ÖLÜMÜNÜN 43.YILINDA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI ...

Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA ölümünün 43.Yılında doğduğu köy olan Çatalca-İnceğiz de bulunan anıtın önünde yapılan törenle anıldı ...

ARİF NIHAT ASYA ÖLÜMÜNÜN 43.YILINDA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI ...
  Çatalca İnceğiz’de bu yıl 13.sü gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından anıta çelenk sunumu ile devam etti. Törene Çatalca Belediye Meclis toplantısı olması nedeniyle katılamayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Uçar, Fehmi Akyüz ve Başkan Danışmanı Adem Serezli katıldı.Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Enver DEMİR ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu törende,Türk Eğitim Sen Çatalca İlçe Başkanı Halit Kaya SAGRA ve Belediye  Başkan Yardımcısı Fehmi Akyüz günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaparak merhum şairi rahmet ve saygıyla andıiar.
 
      Türk Eğitim Sen Çatalca İlçe Başkanı Halit Kaya SAGRA konuşmasında şunları dile getirdi; 
Bayrak şiirinde, bayrağın ne demek olduğunu, Naat’ında Cenab-ı  Peygamberi , Fetih Marşında Vatan coşkusunu,Destan şiirinde Müslümanlığı, Onlar şiirinde Ergenekon’dan  bugüne Türklük ruhunu, Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor da toprağın bağrında yatan isimsiz kahramanları klasik şiir anlayışından farklı mili manevi hislerle vermiş bu değerli  insanı her daim aynı his ve heyecanla anma şerefine her yıl olduğu gibi bu yıl da nail oluyoruz. Turanı, anne,vatan sevgisini,sevgiliye hitabı, kararmış gönüllere anlatan ey ulu çınar; senin doğduğun yerde görev yapmak, seni anmak ,davanı gelecek nesillere aktarmak, seni anlayabilmek şereflerin en güzeli olsa gerek .
 
7 Şubat 1904 İstanbul Çatalca İnceğiz köyü doğumludur. Kendisinin Bayrak Şiirini yazdığı, Bayrak şairi ismiyle anılmasına vesile olan Adanın kurtuluş günü Olan 5 Ocak 1975 yılında Ankara’da hayatını kaybetti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunudur. Ankara, Adana, Mersin ve Kıbrıs’ta Türkçe öğretmenliği yapmıştır.
 
1950 yılında bir dönem Adana mebusu olarak meclise girmiştir. Bu görevinin ardından tekrar öğretmenliğe dönmüş ve 1962 yılında emekli olmuştur.
Yeni İstanbul, Babıali ve Sabah gazetelerinde şiirleri yayımlandı. Rubaileri meşhurdur. Daha sonra bu rubailerin toplandığı beş kitabı yayımlandı. Hece ve serbest ölçüyle şiirlerini yazdı. Ulusalcı şiirleri, yurt ve vatan sevgisini anlatan şiirleriyle bilinir .  
 
5 Ocak 2018 Hakka yürüyüşün nedeniyle 13.tertiplediğimiz  anma programında vefatının 43. yılında seni rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Seni özlüyoruz , Türklük kavramının yerlerde süründüğü, otuz altılara bölündüğümüz şu günlerde, yaşasaydın dizinin dibine otursak sen Turanı anlatsaydın  bize, biz Altaylara at sürseydik dört nala. Seni özlüyoruz, bayraksızlar bayrak açtı, vatansızlar vatan istiyor, ruhsuzlar ruhumuzu çaldı.
Türk Eğitim- Sen  9 Nolu Şube ve Çatalca Teşkilatı  ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya  13.’sü  tertiplediğimiz anma programında ve şimdiye kadar olanlarda emeği geçen herkese şahsım ve Çatalca halkı adına sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Özellikle Arif Nihat Asya ‘yı bize tanıtan ve anlatan Yavuz Bülent Bakilere, Atilla Yayım’a, Dr. Sakin Öner ‘e,  Prf. Dr. Mustafa Erkal’a, Prf. Dr. Özcan Yeniçeriye ve diğer bütün katılımcılara, Belediye Başkanlığımıza, Bu anıtın yapılmasında emeği gecen Avrasya Vakfı ve o dönemin belediye başkanı olan İsmail İp’e, Türk Eğitim- Sen 9 nolu şube başkanı Enver Demir’e teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi arz ederim.
      Bayrak şairimizi bir kez daha rahmetle, minnetle,şükranla anarken bayraklaşan Arifler, Türkleşen nesiller, Turanlaşan ülküler yetiştirmek ümidiyle bayraklaşan gönül ve ruhlara saygı ve hürmetlerimle.
                                                                                        
Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER