'ASGARİ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRILMAMALI'

(ÖĞ-DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın asgari ücretli öğretmen uygulamasına son vermesini istedi.

'ASGARİ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRILMAMALI'
ÖĞ- DER Şube Başkanı İkinci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ücretlerinde asgari ücret uygulamasını ayıp olarak nitelendirdi. İkinci, asgari ücretli öğretmen çalıştırılmasına karşı olduklarını ifade etti.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ücretlerinde topu Maliye Bakanlığı'na atmasının sorumluluğu üzerlerinden kaldıramayacağına işaret eden İkinci, "Milli Eğitim Bakanlığımız sözleşmeli öğretmen ayıbından kurtulduğu gibi asgari ücretli yani ücretli öğretmen çalıştırılması ayıbına da son vermelidir. Bu noktada Bakanlığımız kabahati Maliye’ye atmamalıdır." dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılı şubat ayında 15 bin atama yapacağını da hatırlatan Dernek Başkanı, "Bakanlık Şubat ayında 15 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladı. 278 bin tane atama bekleyen branş ve sınıf öğretmeni atanmayı beklerken ve okullarımızda şu an 40 bin civarında ücretli öğretmen çalıştırılırken 15 bin atama yapılmasını ÖĞ-DER olarak doğru bulmuyoruz. Bakanlığımıza ve vekillerimize sesleniyoruz okul açmakla eğitim yapılmıyor. Eğitimin asıl öznesi olan öğretmen yoksa, ücretli öğretmenle eğitim yarım yamalak yapılıyorsa başarıdan nasıl söz edilebilir. 20 ilçemiz var. Hangi ilçemizde Milli Eğitimlerimiz gerçek öğretmen kadrosu ile çalışabiliyor. Birçok ders farklı branşlarla vekillerle dolduruluyor." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER