ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMELERİN UMUTLARI MİLLETVEKİLLERİYLE BERABER TATİLE ÇIKTI

                    ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMELERİN UMUTLARI MİLLETVEKİLLERİYLE BERABER TATİLE ÇIKTI
40 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesini öngören ve Torba Yasada bulunan "Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı", Meclis’in tatile girmesi nedeniyle rafa kaldırıldı.
AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partiyi ve hükümeti yeniden dizayn etmek için TBMM’yi çoğunluğunu da kullanarak tatile sokmuş ve atanmayı bekleyen binlerce öğretmenin hayallerini yıkmıştır.
Meclis çoğunluğunu bu kadar fütursuzca kullanan iktidar, aylardır Ağustos’ta 40 bin öğretmen alacağız diye meydanlarda, TV’lerde bas bas bağırmış cumhurbaşkanlığı seçiminin bitmesiyle beraber herkesi unutmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre öğretmen açığı 120 bin olarak gösterilirken, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının ise 400 bin civarında olduğu ifade edilmektedir. Bu kadar öğretmen açığına rağmen, atama beklemenin stresine dayanamayıp intihara sürüklenmiş onlarca öğretmenin acısını görmezden gelen siyasi iktidar,  40 bin öğretmen kadrosunu ihdas etmeden Meclis’i tatile sokarak, toplumun beklentileri noktasındaki samimiyetsizliğini bir kez daha göstermiştir. 40 bin öğretmen ataması, Bakanlığın açıkladığı 120 bin civarında olan öğretmen açığını gidermekten çok uzakken, bu atamaların dahi gerçekleştirilememesi önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ciddi sorunlara yol açacaktır.
Ağustos’ta gerçekleştirilmesi planlanan atamaların yapılabilmesi için ilgili kanun tasarısının Meclis tatile girmeden onaylanıp yürürlüğe girmesi gerekiyordu. Meclisin tatile girmesi ile birlikte bu şans ortadan kalkmıştır. 
Eğitim İş olarak, halkın umutlarını hiçe sayan Meclis’in derhal toplanmasını ve bu kanunun acilen görüşülerek geçirilmesini istiyoruz. Ataması yapılmayan öğretmenlerin yanında olduğumuzu, onların sorununun bizim sorunumuz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. 
 
 
Veli DEMİR
Genel Başkan
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER