BAKAN ÇELİK'TEN MESAİ MÜJDESİ

Türk Büro-Sen heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.

BAKAN ÇELİK'TEN MESAİ MÜJDESİ
Türk Büro-Sen  Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve beraberindeki heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve kurum yöneticileri de görüşmede hazır bulundu.
 
Yokuş, yeniden düzenlenmekte olan SGK Ek Ödeme Usul ve Esaslarının, SGK’da istihdam edilen sağlık çalışanlarının kazanılmış haklarını geriye götüreceğini belirterek, “hazırlanmakta olan yönetmeliğe göre SGK’da çalışan sağlık çalışanlarına ek ödemelerde performans kriterinin getirilmesi maaşlarda ciddi düşüşlere yol açacak ve kazanılmış haklar geriye gidecektir. Yine sağlık çalışanlarının rapor almaları ya da izin kullandıkları sürelerde yapılacak kesinti hukuka uygun değildir ve çalışma barışını bozacaktır. Kurumda çalışma barışının korunabilmesi için bu uygulama tekrar gözden geçirilerek düzenlenmelidir” dedi.
 
Ayrıca Genel Başkan Fahrettin Yokuş, konuyla ilgili olarak hazırlamış oldukları raporu Bakan Faruk Çelik’e takdim etti.
 
ÇELİK, “ÇALIŞANLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Yapacağımız düzenlemede ki amacımız, SGK’da istihdam edilen sağlık çalışanlarının maaşlarının Sağlık Bakanlığı çalışanları ile eşitlenmesidir. Kurumumuz çalışanlarını mağdur etmeden, yine Sağlık Bakanlığı çalışanları rakamları ile karşılaştırarak çözüme kavuşturacağız. Personelimizin motivasyonu bizim için önemlidir” dedi.
 
ÇELİK’TEN FAZLA MESAİ MÜJDESİ
 
Sosyal Güvenlik Kurumunda daha önceden ödenen ikramiyelerin ve fazla mesai ücretlerinin de kaldırıldığını hatırlatan Fahrettin Yokuş, “Bu uygulamalar zaten SGK çalışanlarına ciddi mağduriyetler yaşattı” dedi.
 
Bakan Faruk Çelik ise, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için gerekli başvuruda bulunduk. Adalet Bakanlığı’nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır” dedi.
 
İLHAN, “ MALİYE BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
 
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, kurumdaki Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı fatura inceleme biriminde çalışan sağlık personelinin hak kayıplarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. 
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER