BAKAN DİNÇER DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun "Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Çocuklarımıza Zehir Dağıtılmasının Sorumlusu Olarak Derhal İstifa Etmelidir!" başlıklı açıklama metnidir.

BAKAN DİNÇER DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

BAKAN DİNÇER DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun "Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, Çocuklarımıza Zehir Dağıtılmasının Sorumlusu Olarak Derhal İstifa Etmelidir!" başlıklı açıklama metnidir.


MEB’in dün başlayan ücretsiz süt dağıtımı projesi sonrasında birçok çocuğumuz zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırılmıştır. Bugün itibariyle vahametin boyutları daha net görülmüş, Türkiye'de toplam 32 bin 500 okulda 7,2 milyon öğrenciye dağıtılan sütlerden yaklaşık 1500 çocuğumuz zehirlenmiştir.
“Mevsimsel süt arzı fazlalığı”nı gidermek ve süt üreticileri ile sanayisini desteklemek amacını da taşıyan proje kapsamında, 144 milyon kutu süt dağıtılacağı ve maliyetin 75 milyon lirayı bulacağı da ifade edilmiştir. Yaşananlar göstermektedir ki belli çevrelere gayet hacimli sermaye aktarımı yapılırken çocuklarımızın sağlığı ikincil plana atılmıştır. Üstelik çocuklarımızın sağlığı adına gerçekleştirildiği ifade edilen bir projede bu gelişmelere tanık olmaktayız. Hükümet temsilcilerinin, Valilerin, Milli Eğitim Bakanı’nın ve Sağlık Bakanı’nın konu karşısında takındıkları tutum ise ibret vericidir.
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın yaşananları “ilk kez” ya da “aşırı dozda” tüketime bağlaması, Valilerden gelen “psikolojiktir” açıklamaları ve gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın “böylesi şeyler olabilir” tarzındaki “normalleştirici” açıklamaları karşısında nutkumuz tutulmaktadır. Hükümet sözcüsünün çocukların ilk kez süt içme ihtimalini bir savunma argümanı olarak sunması dahi skandal niteliğindedir. Kaldı ki diğer açıklamaların her biri de bu skandalı savunmayı görev edinmiş bir pozisyon almaktan başka bir şey değildir. Bu nedenledir ki çocuklarımızın sağlığıyla oynanmasında bir sorun görmeyenlerin yönetici vasfıyla halen koltuklarında oturmaları asla kabul edilemez.
Sendikamızın yıllardır dile getirdiği “ücretsiz süt” ve “bir öğün sıcak yemek” talebi, çocuklarımızın ve gençlerimizin beslenme hakkı, sağlıklı yaşam hakkı ve kamusal, nitelikli eğitim hakkı kapsamında değerlendirilmelidir. Dolayısıyla atılacak adımların bu hakları desteklemesi ve geliştirmesi gerekmektedir. Ancak yaşananlar çocuklarımız ve gençlerimizden çok, “bazı” firmaların haklarını, onların çıkarlarını korumaya dönük hareket edildiğini göstermektedir. Bilinmelidir ki söz konusu olanın çocuklarımızın sağlığı olduğu gerçeğinin göz ardı edilmesi ve bu sorunun nedenleri ortadan kaldırılmadan bu projenin yürütülmesi kabul edilemez.
Eğitim Sen olarak yetkililere sesleniyoruz; bu skandal tüm boyutlarıyla aydınlatılmalı ve sorumlular hakkında gerekli hukuksal süreç başlatılmalıdır. Başta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer olmak üzere, bu skandalda sorumluluğu olan herkes istifaya etmelidir.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER