BAKAN KONUŞTUKÇA ÖĞRETMENE ŞİDDET ARTIYOR

Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert yaptığı açıklamada"Son üç hafta içerisinde öğretmenlere yönelik, 12 yaralama ve darp hadisesi gerçekleşmiştir.

BAKAN KONUŞTUKÇA ÖĞRETMENE ŞİDDET ARTIYOR

Her hafta ortalama 4 öğretmenimiz şiddete uğramakta ve mağdur olmaktadır.  Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerin hayatını tehdit eden şiddet olaylarına dikkat çekmek ve tepkimizi ifade etmek için bütün okullarda haftanın ilk günü İstiklal Marşı törenleri sonrası ilk derse girmeyerek ders boykotu gerçekleştirdik.
Okul bahçelerinde ders boykotu yapan öğretmenlerimizle birlikte yaptığımız basın açıklamalarında kamuoyunu duyarlı, yetkilileri ise sorumlu davranmaya davet ederek, yaşananların rutinin dışına çıktığına ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedik.
Önceki iki hafta içerisinde yaşanan; Sakarya’da servis şoförlerinin öğretmeni darp etmesi, Rize’de öğrencisini okul bahçesinden dışarı çıkmaması için uyaran okul müdürünün makamında okul dışından gelen gençler tarafından darp edilmesi, Kütahya’da bir öğrencinin öğretmenini kalbinden bıçaklaması, Adana’da baba ve oğlunun öğretmenin kolunu kırması, İstanbul Esenyurt’ta bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğraması, Eskişehir'de bir öğretmenin öğrenci velisi ve yakınları tarafından darp edilmesi ve Muğla Milas’ta bir velinin öğretmeni sınıfta darp etmesi olaylarına ilaveten bu hafta 4 yeni şiddet olayı daha yaşanmıştır.
İstanbul Zeytinburnu’nda görev yapan öğretmene öğrenci yakını tarafında döner bıçağı ile saldırılması, Sakarya’nın Sapanca İlçesinde bir öğretmenimizin okul bahçesinde öğrenci velisi tarafından darp edilmesi, Bursa Merkez Yıldırım İlçesinde İngilizce Öğretmeninin öğrenci velisi tarafından sınıfta darp edilmesi, Samsun Bafra’da Üyemiz olan Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Sami Güler’in öğrenci yakınları tarafından evinin önünde ağır şekilde darp edilmesi hadisesi, eğitimciler olarak üzüntümüzü ve kaygımızı son derece artırmıştır.
Öğretmenlerin yaşamını tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden şiddet olayları ile ilgili eğitimciler, sahipsizlik duygusuna kapılmışlardır. Öğretmenleri değersizleştiren ve hedef tahtasına oturtan yaklaşımlar ile öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Bu noktadan hareketle Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in son 3 hafta içerisinde cereyan eden hadiseler karşısında duyarsız kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Yetkililerin, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak şekilde kararlılık ortaya koyması gerekirken; şefkatin, merhametin ve fedakârlığın yaşayan abideleri olan öğretmenlere  “Dövene elsiz, sövene dilsiz gerek” kabilinden sabır tavsiyeleri anlaşılır gibi değildir.
Şiddete maruz kalan bütün öğretmenlerimize tekraren geçmiş olsun diyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenleri hedef alan saldırıları kınıyor, kamuoyunu sorumlu, yetkilileri ise duyarlı davranmaya davet ediyoruz

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER