BAKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

14 Eylül 2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

BAKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR
Yayımlanan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısında değişikliklere gidilmiştir. Anılan KHK’nin Atama başlıklı 37/7 maddesi ile İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü ile okul ve kurum müdürlerinin zorunlu yer değiştirmeye tabi oldukları düzenlenmiştir.

Bu düzenleme uyarınca müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları rotasyona tabi değillerdir.  

Ancak; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin 22/3 maddesine göre müdür yardımcısı ve müdür başyardımcıları rotasyona tabi tutulmaktadır.

KHK ve yönetmelik hükümleri arasındaki farklılık sebebi ile Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının rotasyona tabi tutulup tutulmayacağı yönünde tereddütler meydana gelmiş, sendikamız genel merkezine bu konu ile ilgili binlerce soru iletilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilerince bu konuda herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine Türk Eğitim Sen Genel Merkez olarak 16/09/2011 tarih ve 2160 sayılı yazı ile bu tereddütlerin giderilmesi ve değerlendirmelerin ivedilikle yapılarak, gereken işlemlerin neler olduğunun açıklanması talep edilmiştir.

Türk Eğitim Sen ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK; Bakan Ömer DİNÇER, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, Müsteşar ve Müsteşar yardımcıları ile bizzat görüşerek şuan ki hukuki durumda müdür baş yardımcıları ve müdür yardımcılarına rotasyon uygulanmasının yapılmasının mümkün olmadığını, uygulanması halinde binlerce kişinin tesis edilen işlemleri yargıya intikal ettireceğini, yargıya intikal edilen davalar neticesinde ise alınan iptal kararları sebebi ile hem eğitim-öğretiminin aksayacağı, hem de yargılama giderleri ve vekalet ücretleri ile devletin zarara uğrayacağı belirterek rotasyon uygulamasının durdurulmasını istemiştir. Bakanlık yetkililerince genel başkanın söyledikleri değerlendirmeye alınarak rotasyon uygulamasının durdurulduğu ve hazırlanan yazının imza aşamasında olduğu söylenmiştir.

Bu gün gelinen noktada ise; Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sitesinde bu gün yaptığı duyuru ile Millî Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları yöneticilerinin yönetmeliğin 22. maddesi uyarınca zorunlu yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin iş ve işlemlerin hâlen ilgili Valiliklerce yürütülmekte olduğu, durdurulmasına yönelik herhangi bir talimatın bulunmadığı belirtilmiştir.

KHK ile kimlerin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulduğu belirtilmişken, bu düzenlemenin aksine alt norm olan yönetmeliğe göre işlem tesis edilmesi hukuka aykırıdır. Türk Eğitim-Sen sorumlu sendikacılık anlayışı gereği üzerine düşen görevi yapmış ve Bakanlık yetkililerini uyarmıştır. Ancak, Bakanlık yanlışına devam etmiş ve uyarımıza kulak asmamıştır. Milli Eğitim Bakanı konunun ehemmiyeti konusunda yanlış yönlendirilmiştir. Bu durumda yapılacak tek şey rotasyon uygulamasına tabi tutulan müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının konuyu yargı mercilerine taşımalarıdır. Bu konuda sendikamızca üyelerimize sonuna kadar hukuki yardım yapılacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak inancımız şudur; müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarına hukuki zemini olmayan bir rotasyon uygulanamaz. Buna rağmen, illa da yapacağım diyorsanız, KHK’da değişiklik yapılması, ondan sonra uygulanması gerekmektedir. Aklı başında hiç kimse Türk Eğitim-Sen’den kanuna aykırı bir uygulamaya sessiz kalmasını bekleyemez. Kanuna aykırı bir uygulamayı içine sindirilenlerin, sessiz kalanların ilkeli olmak ya da olmamak konusunda bir karar vermesi gerekmektedir.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adnan hoca
Adnan hoca - 13 yıl Önce

Sayın Koncuk,Bu rotasyona uğrayn müdür yardımcılarını neden bukadar koruyor acaba.Adamlar yıllarca aynı okulda kanun, hukuk adap bilmez.Yeter bunlar yakamızdan düşsün artık....

Zeynel
Zeynel - 13 yıl Önce

Başkan teşekkür ederiz.Kanunsuz rotasyona sessiz kalanlara yuh olsun.

hasan cesur
hasan cesur - 13 yıl Önce

Çoğu okuldan okul müdürü, müdür bsaşysrdımcısı ve mudur yardımcılarının tümü rotasyona uğruyor yeni gelenler nasıl okulun hiç bir şeyini bilmezken vede bu dönemde başarılı olacaklar.Rotasyon yapılsa bile daha önce yapılmalıydı şimdi birçok karışıklığa sebeb olacak.

SIRADAKİ HABER