BANKA PROMASYONUNDA TÜRKİYE KAMU-SEN FARKI

Türkiye Kamu-Sen; “Çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden;hak ettiğini de almasını bilen sendika” anlayışından -asla- taviz vermeden,mücadelesini kesintisiz sürdürmektedir.

BANKA PROMASYONUNDA TÜRKİYE KAMU-SEN FARKI
  03 Aralık 2012 Pazartesi günü; Erciyes Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda, “Banka Promosyonu İhalesi” gerçekleştirildi. Çok sayıda banka, ihaleye katıldı.İhaleyi, “en yüksek teklif”i veren Türkiye Halk Bankası kazandı. İhale Komisyonu Üyeleri ile Türkiye Halk Bankası Yetkilileri arasında, 11 Aralık 2012 Salı(dün)günü bir sözleşme imzalandı.
   İhaleye Üniversite çalışanlarını temsilen “sağlık çalışanları”iş kolundayetkili sendika olarak Türk Sağlık Sen Kayseri 2 No’lu Şb. Başkanı Mustafa ÖZTÜRK, “eğitim çalışanları”nı temsilen de “yetkili sendika”unvanıyla Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Erciyes Üniversitesi Baş Temsilcisi Adil ÖNEN katılarak “rekor” seviyede promosyon alınmasını sağlamışlardır. Türkiye Kamu-Sen Farkı öne çıkıp “çalışanlardan yana” tavır sergilenmiştir.
   Türkiye Kamu-Sen Farkı ? ifadesini niçin kullandığımızı açıklamak istiyoruz:
Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmen sayısı,14.798’dir. Diğer eğitim çalışanlarını da dikkate aldığımızda-yaklaşık- 16 bin eğitim çalışanından söz edebiliriz. “16 bin eğitim çalışanı”adına “genel yetkili sendika”diye masaya oturan sendikanın çalışanlar adına -kişi başına-3yıllığına aldığı para,792,00 TL’dir(Daha önceki sözleşmelerdeki para miktarı, bunun yarısı kadardı.) Bu 792,00 TL; aylık 22,00’şer TL olarak 36 taksitte çalışanların hesabına aktarılacaktır. (Not: Sözleşme, Türkiye Halk Bankası ile yapılmıştır.)
      Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikalar olan Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube ve Türk Sağlık-Sen Kayseri 2 No’lu Şube Temsilcileri’nin Türkiye Halk Bankası Yetkilileri ile imzaladıkları sözleşme de 3 yıllıktır. Erciyes Üniversitesi bünyesinde çalışan personel sayısı ise 4651’dir. Erciyes Üniversitesi’nde imzalanan sözleşmeye göre; her bir çalışan, 15 Şubat 2013 maaşından ayrı olarak aynı gün 2350,00 TL de -1 defada peşin olarak- “banka promosyonu”alacaktır.
       Değerli Basın Mensupları!
       İki ayrı  Memur Konfederasyonu’ndan hangisinin “çalışandan yana duruş” sergilediğini yukarıdaki örnekler, açıkça ortaya koymaktadır.İş, kişinin aynasıdır, lâfa bakılmaz.
       Türkiye Kamu-Sen Mensupları olarak; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sn.Fahrettin KELEŞTEMUR’a, İhale Komisyonu Üyeleri Rektör Yrd.Prof.Dr. Murat DOĞAN, Strateji Daire Başkanı Osman TOPÇU, İdarî Mâli İşler Daire Başkanı Cengiz Topel ERTAŞ, Türk Sağlık-Sen Kayseri 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa ÖZTÜRK, Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Erciyes Üniversitesi Baş Temsilcisi Adil ÖNEN ile Türkiye Halk Bankası Yetkilileri’ne ayrı ayrı teşekkür ederiz.                                                          
   Saygılarımızla!     12.12.2012
          Ali BENLİ
Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi ,
Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı                                                                
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER