BAŞBAKAN'A İŞ GÜVENCESİ TEPKİSİ

GENEL BAŞKAN KONCUK’DAN BAŞBAKAN’A: İŞ GÜVENCEMİZE DOKUNMAYIN!

BAŞBAKAN'A İŞ GÜVENCESİ TEPKİSİ
Başbakan Tayyip Erdoğan, aralarında Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un da yer aldığı Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda söz alan Türkiye Kamu-Sen -Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM’de görüşmeleri devam eden Torba Yasa içerisinde Kamu çalışanlarının iş güvencesine yönelik  yer alan düzenlemelere ilişkin tepkisini dile getirdi. Konuya ilişkin kendi Facebook hesabından bir açıklama da yapan Genel Başkan İsmail Koncuk toplantıda yaşananları özetledi.

Koncuk, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün TESK binasında, Türkiye Kamu Sen'in de üye olarak bulunduğu, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesini ziyaret etti. Toplantıda cumhurbaşkanlığı süreci görüşüldü, biz Türkiye Kamu Sen olarak süreci önemsediğimizi, halkın ilk defa vereceği oylarla kendi cumhurbaşkanını seçeceğini, bunun bir ilk olduğunu, ancak bu sürecin huzur içerisinde, birlik ve beraberliğin pekiştirilerek sürmesi ve sonuçlanması gerektiğini söyledik.

Ayrıca, torba yasada yapılmak istenen düzenleme ile, yargı kararının işlevsiz hale getirileceğini, bunun bir çok basın yayın organında memurun iş güvencesinin sona erdirilmesi olarak değerlendirildiğini, bu tasarıdan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ettim. Bilhassa 17 Aralık tarihinden sonra yapılan bu tür düzenlemelerin yüzbinlerce kamu çalışanının tepkisine yol açtığını belirterek, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının şuan torba yasada yapılması düşünülen uygulamaya karşı infial içinde olduğunu ifade ettim. Başbakan’dan, bu tasarının yeniden gözden geçirilmesini istedim.

Toplantıda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tasarının halen komisyonda görüşüldüğünü son şeklini almadığını söyleyerek, tasarıyı inceleyeceklerini ifade etti. Bu girişimlerimiz fayda sağlar mı, İktidar bu karardan, aklı selim davranarak geri adım atar mı, bunu göreceğiz, ancak bu süreçte, tasarıya karşı sessiz kalmayacağız, 26 Haziran Perşembe günü saat 12:30'da Ankara'da TBMM Dikmen kapısı önünde ve il temsilcilerimizce tüm illerimizde İŞ GÜVENCEMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ diyerek kitlesel basın açıklaması yaparak, tepkimizi göstereceğiz.

Bu eylem, tüm memurlar açısından önemli bir eylemdir, tasarının bu şekilde yasalaşması halinde, idarenin uygulamalarına karşı açılan davalar kazanılsa dahi, idare yargı kararını 2 yıl sonra uygulayacaktır .Buna işten el çektirilmesine dair yargı kararları da dahildir. Şu anki uygulama, davanın kazanılması halinde, idarenin kararı 30 gün içinde uygulama zorunluluğunu öngörmektedir. Tüm memurları, 26 Haziran tarihinde yapılacak olan, kitlesel basın açıklamasına katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Toplantıya, Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, , TZOB Başkanvekili Nuri Şeyda Sorman ve TİSK Başkanvekili Erol Kiresepi de katıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER