Başöğretmenlik Onur Ödülü, Mustafa Kemal Yılmaz'ın

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından öğretmenler günü nedeniyle verilen geleneksel Başöğretmenlik Onur Ödülünün bu yılki sahibi, öğretmen, şair ve parlamenter Sayın Mustafa Kemal Yılmaz oldu.

Başöğretmenlik Onur Ödülü, Mustafa Kemal Yılmaz'ın

DOSEM Sanat Merkezi’nde gerçekleşen tören; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Van depreminde kaybettiğimiz öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim şehitleri için saygı duruşu ardından istiklal marşı ile başladı.

Tören için gönderilen mesaj ve telgrafların okunmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven Sayın Mustafa Kemal Yılmaz’ın şahsında salonda bulunan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarken, geçmişten bugüne itibarsızlaştırılan mesleğimiz ve yalnızlaştırılan öğretmenlere vurgu yaptı. Öğretmenlikten asla emekli olunmayacağını söyleyen Güven, “bizler içinde bulunduğumuz her ahval ve şerait içinde sınıflarımızda cumhuriyete bağlı yurttaşlar, Mustafa Kemaller yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Öğretmenlik idealini sürdüren her öğretmenin eğitim geçmişinde mutlaka bir cumhuriyet öğretmeni olduğunu söyleyen Güven, bu öğretmenleri yeni nesil öğretmenlerle buluşturmak için 24 Kasımların bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Konuşmasına Sayın Mustafa Kemal YILMAZ’ın hayat öyküsüyle devam eden Güven sözlerini: “iyi ki öğrencisi olmuşuz, iyi ki öğretmen olmuşuz dedirten örnek insan, cumhuriyet öğretmeni Sayın Mustafa Kemal Yılmaz’a minnet ve şükran duygularıyla teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız ve eksik olmayınız öğretmenim” şeklinde tamamladı.

2011 Başöğretmenlik Onur Ödülü Sahibi Sayın Mustafa Kemal Yılmaz da topluluğa yaptığı konuşmasında Zonguldak’ta başlayan öğretmenlik hayatından, devamında aldığı görevlerden, parlamenter oluşuna, turist rehberliğinden, yazın serüvenine dair anekdotlara yer verdi. Sayın Yılmaz’ın şiirlerle süslediği hitabı salona duygusal anlar yaşatırken, genç bir dimağa, incelikli bir yüreğe, edebi, akıcı bir dile sahip olmanın tüm becerilerine sahip olan başöğretmenimizin konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi.

Başöğretmenlik Onur Ödülü’nün Genel Başkanımız Sayın Cansel Güven tarafından takdimi sonrası birer konuşma yapan eski Milli Eğitim Bakanı ve Aydın Milletvekili Sayın Nahit Menteşe ve Eski İç İşleri Bakanı ve Aydın Milletvekili Sayın İsmet Sezgin ise aynı dönemde ayrı siyasi partilerde görev yapmış olmalarına rağmen Cumhuriyete ve değerlerine bağlılık, vatana hizmet noktasında birlikte çalışmış olmanın haklı gururuna vurgu yaptılar.

Mustafa Kemal Yılmaz’la birlikte çalışmanın, onu yakından tanımanın onurunu taşıyan parlamenter, öğretmen, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Başöğretmenlerimizden Sayın Şerafettin Terzi’nin de konuşma ve övgüleriyle sona eren programın resmi bölümü sonrası bir kokteyl verildi. Ağırlama sırasında piyano ve keman ile mini bir konser veren DOSEM müzik grubuna ve Eğitim ve Sosyal İşler Genel Sekreterimiz Sayın Orhan Doğru’ya bu ev sahiplikleri için teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki öğretmen günlerinin bir anmadan çok gerçek bir kutlamaya dönüşmesini sağlayacak güzellikleri bekleyerek, başta ödülümüzü kabul buyuran Sayın Mustafa Kemal Yılmaz’a, onu bu özel günde yalnız bırakmayan vefalı dostlarına, basınımızın değerli temsilcilerine de içtenlikle teşekkür ederiz.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği





Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER