BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA TÖRENLERLE ANILDI

			        BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA TÖRENLERLE ANILDI
Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesinin bu yıl 10.sunu gerçekletirdiği, ”Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA yı anma Etkinlikleri”  ne katılım yoğun oldu. 
      
      ‘Bayrak Şairi’ olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya, doğduğu Çatalca İnceğiz Köyü’nde düzenlenen törenle anıldı. Ölümünün 40’ıncı yılında anılan şair Asya’nın, İnceğiz Köy Meydanı’ nda bulunan ‘Bayrak Anıtı’na Çelenk konuldu.  Burada düzenlenen törene, Milliyetçi Harekat Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-sen Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, Türk Eğitim Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve çok sayıda Çatalcalı Vatandaş katıldı. Törende Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencisi Hale Öksüz, Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini okudu.


      “ DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ ”
   
      40’ıncı ölüm yıl dönümünde Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’yı doğduğu köyde anmaktan onur duyduklarını belirten Türk Eğitim - Sen İst. 9 No’lu Şube Başkanı Enver DEMİR  “Türk Eğitim-Sen olarak 10’uncu yılında gerçekleştirdiğimiz anma programında, Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA’nın, vatan millet sevgisini bir kez daha buradan bütün Türkiye’ye haykırıyoruz. Onun öğretilerine ve düşüncelerine Türk gençliğine ve bütün öğretmenlere iletmek için bu etkinlikleri devam ettirmekten Türk Eğitim Sen olarak onur duyuyoruz” dedi.  Enver DEMİR konuşmasını “Bu topraklar da tutunmak, hür ve bağımsız  yaşamak hiç de kolay olmamıştır. Dün zordu, bugün de öyle, yarın da öyle olacak. Vatan yaptığımız bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilmek için, Milletimize, Bayrağımıza, Dinimize, Diyanetimize, Milli Değerlerimize, Kültürel değerlerimize, şairlerimize, edebiyatçı, düşünce adamlarına sahip çıkmalıyız. Bu değerleri yaşatmalıyız.  Bu değerlerimizi unutursak, Anadolu da bağımsız, hür ve huzur içinde yaşamamız mümkün değildir. Biz, değerlerimizi her seferinde hatırlamayı ve hatırlatmayı görev biliyoruz. Onun için ki, A.N.ASYA yı  bugün, bu yıl değil,  hep anacak, onun öğretilerine sahip çıkacağız” diyerek bitirdi.
 
     KARA; ŞAİRİMİZİN VERDİĞİ MESAJLARI İYİ ANLAMALIYIZ
 
      Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da törende yaptığı  konuşmasında, 10 yıl dır, aynı zamanda bir eğitimci olarak Arif Nihat Asya’yı anma programına düzenli olarak katıldığını belirterek, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın ülkenin birliği ve dirliği için şiirlerinde mesajlar verdiğini  ve bu mesajların iyi anlaşılması gerektiği ve bugün de bu mesajlar çevresinde kenetlenmek gerekliliğini belirtti. 

       Anıta bırakılan çelenk’in ardından Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde  düzenlenen konferansa Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK,Çatalca Kaymakamı Dr.Nevzat TAŞTAN, Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA, Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN,Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hanefi BOSTAN,Türk Eğitim-Sen İstanbul Şube Başkanları,Sendika üyeleri,kurum amirleri  ve Vatandaşlar katıldı.

     KONCUK: ARİF NİHAT ASYA’YI KELİMELERLE ANLATMAK İMKANSIZDIR

    Etkinlikte bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, "Bayrağı anlatan, bağımsızlığımızın sembolü, rengini şehitlerimizin kanından almış değerimizi anlatan bir şiiri ders kitaplarından kaldırmanın izahı yoktur." dedi. Koncuk, “Arif Nihat Asya’yı kelimelerle anlatmamız çok şey ifade etmiyor elbette. Yavuz Bülent Bakiler hocamızın ağzında merhum Asya’yı dinlemek büyük bir şans ve mutluluk bizim için. Keşke bugün genç öğrencilerimizde olsa burada ve daha büyük bir salonda binlerce insana Arif Nihat Asya anlatma şansımız olsaydı. Bayrak şairimizi övmek gerekmiyor elbette, eserleriyle  namütenahi bir yer edinmiştir millet nezdinde Arif Nihat Asya
         
     BAYRAK ŞİİRİNİ DERS KİTAPLARINDAN KALDIRMANIN İZAHI YOKTUR
   
     Türk milletine sevdalı ve Türkçeye sevdalı bir şairden bahsediyoruz. Tabii biz şairlerimize ne kadar önem veriyoruz tartışmalı bir konudur. Sizlerin de bildiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kitaplarında ”Bayrak”  şiiri vardı şimdi ise yok. Eski Bakan Ömer Dinçer tarafından bu şiirimiz  kaldırıldı. Ne adına kaldırıldı bunu düşünmek bile istemiyorum.
    Rengini şehitlerimizin kanından almış, bağımsızlığımızın sembolü olan bu şiiri ders kitaplarından kaldırmanın bir anlamı yoktur. Şayet siz bunu kaldırırsanız birileri o bayrağı indirmeye, çiğnemeye kalkar. İşte son dönemde ne yazık ki, İstiklal marşımızın stadlarda yuhalandığı bir dönemi yaşıyoruz.Arif Nihat Asya’yı anacak insanların o’nun bayrak sevgisinin binde biri kadar bayrak sevgisiyle donanmış olması lazım ki o’nun adını anmaya hakları olsun.
     Bir millet adı, sembolleri ve tarih boyunca edindiği milli ve manevi değerleriyle hayatını devam ettirir. İşte Bayrak şairimiz bu değerleri hayatı boyunca savunmuştur. Milli ve manevi hayatımızı anlatan muhteşem eserler vermiştir. Ben buradan Milli Eğitim Bakanlığına bir kez daha sesleniyorum, ders kitaplarına yeniden Bayrak şiirini koyun.
 
Delikanlım! işaret aldığın gün atandan!
Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!
Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan!
Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;
Fâtih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!” diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Daha sonra  Gazeteci, yazar, şair, düşünce adamı Yavuz Bülent BAKİLER tarafından Arif Nihat Asya ile ilgili konferans verildi.
Konferans sonrasında şiir okuma yarışmasında Ortaokul – Lise ve Dengi okullardan İstanbul çapında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleriverildi.


Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 nolu Şube Basın Sekreterliği
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER