BİR KERECİK DÜRÜST OLUN

Türk Eğitim-Sen'den yapılan basın açıklaması

BİR KERECİK DÜRÜST OLUN
Memur Sen adlı konfederasyon Diyarbakır Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in, PKK sempatizanı bir kısım örgütlerle birlikte, neredeyse 13 şehidimizi Türk Silahlı Kuvvetleri katletti anlamına gelen bir raporun tanzim edilmeden önce, bu örgütlerin başkanları ile birlikte çatışma bölgesinde bulunması ile ilgili haberimize ve bu haberde öne sürdüğümüz iddialara hiçbir cevap veremeden, yine sendikamızı karalama yolunu seçmiştir.
 
Bir yandan sendikamızı birlikte teröre karşı ortak mücadeleye çağıran malum güruh, diğer yandan her zaman olduğu gibi Ergenekon paranoyasından bir türlü kurtulamamanın verdiği hezeyanla, Konfederasyonumuzu Ergenekon adlı örgütle ilişkilendirmeye çalışmıştır. Bu kuş beyinli güruh ne kadar anlar bilemeyiz ama kamuoyunun bilgilenmesi açısından bazı bilgileri tekrarlamak elzem olmuştur. Bu malum güruh, Konfederasyonumuzu, eski ADD Başkanı Şener ERUYGUR’un sendikamızı ziyaretine bağlayarak, bu örgütle bizleri irtibatlandırmak istemektedir.
 
Şener ERUYGUR’un sendikamızı ziyaretinde yaptığı, asla ilgimiz ve onayımız olmayan konuşma metnine anında, basın önünde itiraz edilmiş ve okunan metne sendikamızın katılmadığı  o zamanki Konfederasyon Başkanımız Bircan AKYILDIZ tarafından açıklanmıştır. Bu ziyaret dışında Şener ERUYGUR’la konfederasyonumuzun bir başka görüşmesi söz konusu bile olmamıştır.
 
Bu malum güruh, bu gerçeği çok iyi bilmesine rağmen Ergenekon adını ağzında pelesenk ederek, suçluluğu, henüz kanunen ispat edilmemiş, hala sanık pozisyonunda bulunan bu kişiler üzerinden sözde demokrat ve kahraman olmaya çalışmaktadır. Demokratlığın anlamından, ölçü ve şartlarından dahi bihaber bu tatlı su demokratları söz konusu Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve rakipleri olunca, hem savcı hem hakim olmakta, hukuk, insan hakkı, kul hakkı tanımamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin neredeyse tüm mensuplarını, kendilerine karşı olan herkesi peşinen, potansiyel darbeci olarak kabul eden bu zevat, bunların da hukuk, insan haklarına sahip olduğundan haberdar mıdır?
 
Şener ERUYGUR’un sendikamızda açıklama yapmasından hareketle, bizi Ergenekon örgütü ile ilişkilendirmeyi marazlı beyinlerinden bir türlü atamayan, iftira ve gıybeti hayatlarının merkezine koyan bu zavallılar, Ergenekon davasından 3 yıldır gözaltında olan Doğu PERİNÇEK’in Memur Sen Genel Merkezinde, kendi davetlileri olarak verdiği konferansı nasıl izah edecekler. “Camdan kulede oturanlar başkalarına taş atarken dikkatli olmalıdır.” Sözünden hareketle, bu güruha soruyoruz, Doğu PERİNÇEK’i konferans vermek üzere Memur Sen Konfederasyonunun Genel Merkezine neden davet ettiniz. Doğu PERİNÇEK’in sendika genel merkezinizde kendi fikirlerini söylemesi, sizin dinlemeniz sizi Ergenekoncu yapar mı?
 
(YENİ ŞAFAK GAZETESİ’NİN 28 OCAK 2006 TARİHLİ HABERİ)
Doğu Perinçek'in Mehmet Akif cehaleti
İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, ilk kez gittiği Memur-Sen'de, sendikanın kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy sanarak övgüler dizdi.
İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, ilk kez gittiği Memur-Sen'de, sendikanın kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy sanarak övgüler dizdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Perinçek'i "Türkiye nereye gidiyor?" adlı bir konferans vermek üzere sendikasına davet etti. Perinçek konuşmasında, "Kurucunuz vatan savunmasının unutulmaz şairidir. 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' dizeleriyle bu günü doğrulamaktadır" dedi. Aksu ise Perinçek'e kurucularının Mehmet Akif Ersoy değil Mehmet Akif İnan olduğunu hatırlattı.
·  YAKUP BULUT / ANKARA
http://yenisafak.com.tr/arsiv/2006/ocak/28/g08.html
 
Türkiye Kamu Sen gerçek anlamda demokrattır, anlayışı, ideolojisi, meşrebi ve mezhebi ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin hukuk ve insan haklarından sonuna kadar faydalandırılmasından yanadır.
 
Türkiye Kamu Sen darbe ve darbeci anlayışlara gerçek anlamda düşmandır. Demokrasimizi kesintiye uğratacak her türlü anlayışa sonuna kadar karşıdır ve bu anlayışını her fırsatta ortaya koymuştur. 28 Şubat sürecinde, bu tatlı su demokratları birilerinin etekleri altına saklanmışken, tüm illerimizde vatandaşlarımızın yakasına “KESİNTİSİZ DEMOKRASİ İSTİYORUZ” kokartları takan ve darbecilere kafa tutan Türkiye Kamu Sen mensupları olmuştur.
 
Bu sahte kahramanlar 12 Eylül darbesi ile palazlanırken, 12 Eylül’ün tüm acı ve sıkıntısını Mamak’larda, C 5’lerde yaşayan bizim neslimizdir. Suçsuz, günahsız darağacına çekilen bizim gönüldaşlarımızdır.(Allah rahmet eylesin.) Sizin gibi sahte kahramanlar, bugün varlığınızı bu darbeler ve bu darbecilere borçlusunuz. Bizi ezen, bizi mahkum eden bu darbe ve darbeciler sizin gıdanız olmuştur.
 
Bütün bu sebeplerle, Türkiye Kamu Sen’e, teröre karşı, sözde ortak hareket teklif eden ve bazı bölgelerde Kamu Sen İl ve ilçe temsilcilikleriyle ortak açıklamalar yapmakla övünen bu malum güruh şunu iyi bilmelidir;İki yüzlülüğü ve her bölgede farklı ağız kullanmayı bırakın.  Türk Silahlı Kuvvetlerini zan altında bırakmak, PKK’yı aklamak adına düzenlenen raporun her aşamasında PKK sempatizanı bu örgütlerle beraber olan Diyarbakır Temsilcisinin, milli konularda çeşitli hatalar yapan Güney Doğu Şube Başkanlarınızın hata yaptığını kabul edin. O zaman gelin teröre karşı yanımızda durun, o zaman gelin darbecileri de, PKK’yı da beraberce kınayalım. Bir duruşunuz olsun ve rakiplerinize iftira atma hastalığından da vazgeçin.
 
Bunların kulakları duyana, beyinleri algılayana kadar haykıracağız, Kahrolsun PKK ve taşeronları.Kahrolsun darbeciler, darbe yanlıları ve sahte demokratlar."




Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER