BUGÜN SARI SENDİKALARIN BİTTİĞİ GÜNDÜR

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 2012 yılında memura yapılacak zammı 4+4 olarak karara bağlamasına ilişkin, “Bugün Toplu Sözleşme komedisinin bittiği gün, Tüm Sağlık-Sen’in yasa tasarısı meclise gelmeden yaptığı uyarılarda haklı çıktığı gün, bugün Memur-Sen’in sendika olmadığının tescil olduğu gün, bugün ideolojik sarı sendikaların bittiği gün olarak tarihe geçti” dedi.

BUGÜN SARI SENDİKALARIN BİTTİĞİ GÜNDÜR

Erözgün, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 2012 yılında memura yapılacak zammı 4+4 olarak karara bağlamasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ideolojik sarı sendikacılığın bittiğini öne sürdü. Bugünün, “Toplu Sözleşme komedisinin bittiği, Tüm Sağlık-Sen’in yasa tasarısı meclise gelmeden yaptığı uyarılarda haklı çıktığı, Memur-Sen’in sendika olmadığının tescil olduğu gün” olarak tarihe geçtiğini belirten Erözgün, şunları ifade etti:
“Hakem Kurulu kararının kesin olduğunu ve karar alınması halinde bu kararın 2 yıl boyunca geçerli olacağını uyarmış ve ‘Hakem Kurulu’na gidilmesin’ demiştik dikkate alınmadı ve Memur-Sen koştura koştura Hakem Kurulu’na gitti. Hakem Kurulu üzerinde mahalle baskısı oluşturuldu. ‘Masadan çekilin’ diye uyardık. Kamu-Sen ve KESK, Memur-Sen kabul ederse birlikte masadan çekilebileceklerini açıkladılar ama bu desteğe rağmen Memur-Sen, görüşmeye devam ederek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun karar almasına imkan sağladı. Geçmiş olsun, 2 yıl boyunca memurların alacağı zam oranı tescillenmiş ve umutlar bitirilmiş oldu.”

-“SONU HÜSRANLA BİTTİ”-

Toplu Sözleşme Yasası’nın ilk tecrübesinde çalışma hayatı için önemli bir sorun haline geldiğini ve sonunun hüsranla bittiğini savunan Erözgün, şunları ekledi:
“Toplu sözleşme masasına oturan figüranlar da en az Memur-Sen kadar bu sonucun ortağıdır, ‘Memur-Sen’in taleplerini destekleyin ve tüm sorumluluğu Memur-Sen’e bırakın’ diye uyardık, dinlemediler. Bakan, ‘Ben Memur-Sen’in talepleri üzerinden toplu sözleşme görüşmelerine devam edeceğim, sizin taleplerinizi sadece dinleyeceğim’ dediği halde ve belli olan bu sonucun çıkacağını bile bile Memur-Sen’i yalnız bırakmayarak bu sonuca ortak olarak çalışanları mağdur ettiler. Şimdi çalışanlara düşen şey sendikalarını sorgulayarak siyasetin egemen olmadığı, siyasetin değil çalışanların sendikalarına yönelerek sağcısıyla solcusuyla doğulusu, batılısıyla tüm çalışanların emek mücadelesinde bir büyük birliği oluşturma zamanı artık gelmiştir. Gün, Tüm Sağlık-Sen’de birleşme zamanıdır

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER