'Bunu ancak bakanlıktan birisi ararsa düzeltirim!'

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Yayla, bütün uyarılarına rağmen Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar'ın bu ayrımcılığı ısrarla sürdürdüğünü açıkladı.

'Bunu ancak bakanlıktan birisi ararsa düzeltirim!'

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 696 Sayılı KHK ile 4/B sözleşmeli personel olarak kadroya geçirilen 2 kişi ile birlikte toplam 5 kişinin, Yardımcı Hizmetli kadrosunda bulunurken memurluk gibi, başka görevlerde istihdam edildiğini belirten Gökmen Yayla, bu kişilerden 4'ünün çalıştıkları görevlerine devam ederlerken, aynı statüdeki bir kişiye ise farklı bir muamele uygulandığını açıkladı. Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla, bu kişinin istememesine rağmen resen başka bir kuruma alt göreve görevlendirmesinin yapılması isteğine karşı çıktıklarını, bu hareketiyle de Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar'ın ayrımcılık yaptığı söyledi.

'Bunu ancak bakanlıktan birisi ararsa düzeltirim!'

"Bunu ancak bakanlıktan birisi ararsa düzeltirim!"

Yapılan ayrımcılık konusunda Milli Eğitim Müdürü Ağar ile görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar'ın kendilerine "bunu ancak bakanlıktan biri ararsa düzeltirim" şeklinde yanıt verdiğine dikkati çeken Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla, "Sayın Milli Eğitim Müdürü, 'Milli Eğitim Bakanlığı'ndan biri ararsa bunu düzeltirim' şeklinde beyanda bulunarak çalışanlar arasında ayrımcılık yapmaya devam etmiştir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını başlattığı Samsun'da bir İl Milli Eğitim Müdürü'nün maiyeti altında çalışanlar arasında ayrımı yapması yakışmamıştır. Bu ayrımcılığı yapmasını kendisinden kim istemiştir? Kendisi ayrımcılığa karşı olduğunu söylemesine rağmen bu ayrımcılığı niçin yapmak zorunda kalmıştır? Yapılan bir yanlışlığı düzeltmek için neden bakanlıktan birilerinin aranmasını beklenmektedir? Diğer üç kişi için bakanlıktan birileri aradığı için mi hala aynı yerde çalışıyorlar. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kim yönetmektedir? Sayın il Müdürü Murat Ağar'dan bu ayrımcılığın bir an önce bitirilmesini bekliyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ayrımcılığın hukuki olmadığını dile getiren Gökmen Yayla şöyle konuştu: "İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sözleşmeli personelken 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen 4 kişiden üç tanesi görevlerine bulundukları yerde devam ederken 1 tanesi kendisi istememesine rağmen resen bir okula ataması yapıldı. 696 Sayılı KHK'nın 18. Maddesine göre "?Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası kapsamında tahsis edilmiş geçici personel pozisyonlarında çalışmakta olanlar, pozisyonlarının tahsis edildiği teşkilat ve birimde, halen yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere, bu Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında ihdas edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca geçirilirler..." denilmektedir.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar'dan randevu alarak durumu kendisine anlatmışlar ve eğer burada bir tasarrufta bulunulacaksa aynı statüde görev yapan 4 kişinin ya hepsinin görev yerleri değiştirilsin ya da 4'ü birden bulundukları yerde görevlerine devam etsinler talebinde bulunduklarını ifade eden Gökmen Yayla, "İl Müdürü Murat Ağar diğer üç kişiyi bilmediğini konuyu inceleyeceğini, ayrımcılık yapılmayacağını ve haber verileceğini bildirmesine rağmen bir gelişme olmamıştır" şeklinde konuştu.

SAMSUNSONHABER 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER