BÜRO MEMUR SEN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI.

Büro Memur-Sen'in Öncelikli Talebi: 4/C'lilere Kadro

BÜRO MEMUR SEN TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI.
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda bulunan 45 kurumdaki memurları temsilen bu yıl ilk defa toplu sözleşme masasına oturacak olan Büro Memur-Sen, masaya taşıyacağı talepleri Devlet Personel Başkanlığı’na iletti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Taleplerimizi kazanıma çevirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.
 
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda geçtiğimiz yıl genel yetkili sendika olan ve bu yıl da genel yetkisini sürdüren Büro Memur-Sen, 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine bu yıl ilk defa katılacak. Hizmet kolundaki 10’u bakanlık olmak üzere toplam 45 kurumda çalışan yaklaşık 210 bin memuru toplu sözleşme masasında temsil edecek olan Büro Memur-Sen, masaya taşıyacağı taleplerini belirledi. Büro Memur-Sen’in talepleriyle ilgili raporda, 4/C’lilerin ve yurtdışında görev yapan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, şeflerin ücretinin arttırılması, adalet hizmetleri sınıfının oluşturulması, mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki rotasyonun 3 bölgeye düşürülmesi gibi toplam 77 madde yer aldı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na taleplerin yer aldığı dosyayı bizzat teslim etti.
 
6 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazeteye göre üye sayılarının 48 bin 112 olduğunu hatırlatan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Büro Bankacılık Hizmet Kolunda en fazla üyeye sahip olarak genel yetkili sendika olduklarını belirtti. 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine genel yetkili sendika olarak ilk defa katılacaklarını kaydeden Yusuf Yazgan, “Hizmet kolumuzdaki yaklaşık 210 bin memuru toplu sözleşme masasında biz temsil edeceğiz. Yaptığımız toplantı ve çalıştaylarla masaya taşıyacağımız talepleri belirledik. Masaya taşıyacağımız 77 talebi kazanıma çevirmek için var gücümüzle mücadele vereceğiz.  Elde edeceğimiz kazanımlarla Ramazan Bayramının ardından ikinci bir bayram yaşamak istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER