BÜTÜN DARBECİLER ZELİL BİR ÖLÜME MAHKUMDUR

BÜTÜN DARBECİLER ZELİL BİR ÖLÜME MAHKUMDUR
Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam cezasını kınıyoruz.  Hukukun üstünlüğünü, insanı ve evrensel insan haklarını esas alan Memur-Sen ailesi olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist, zalim ve sipariş kararını tanımıyoruz. 

Bu karar post emperyalizmin ve uluslararası kamuoyunun, insanlık vicdanının reddettiği bir karardır. Halkın temsilcilerinin darbeci generaller tarafından cezalandırıldığı bugün, adaletin ve insanlığın ayaklar altına alındığı gündür.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile dava arkadaşlarına idam kararının verilmesinde darbeci Sisi ile işbirliği yapan ve karşı çıkmayan herkes sorumludur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır.  Bu hatalarını telafi etmek adına idam kararlarının temyiz de bozulması için, zaman kaybetmeden tüm dünya ülkeleri ve insanlık vicdanı inisiyatif almalıdır. 

Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor,  silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz.  

Bir kez daha vurguluyoruz: Kurulan mahkeme düzmecedir. Sanık kürsüsünde Mursi'nin değil Sisi'nin olması gerekmektedir. Sisi'nin sanık olduğu ve adaleti esas alan bir mahkemece yargılandığı bir düzlemde ancak adalet tartışılabilinir. Mursi hakkında bugün verilen hüküm; yargılama yönüyle garabet, karar yönüyle ise vahşettir. 
Tarih bize gösteriyor ki, bütün darbeciler zelil bir ölüme mahkum olmuşlardır.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER