CAMİLER ÇOCUKLARLA DOLSUN ...

CAMİLER ÇOCUKLARLA DOLSUN ...
CAMİLER ÇOCUKLARLA DOLSUN,
ÇOCUK SAFLIĞI HER YANI SARSIN
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur’an kurslarının 24 Haziran’da başlaması nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.
Her yaştaki insanımızın ehil olan din görevlilerimizden yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabileceklerini belirten Ünal, “bu kurslarda Kur’an eğitiminin yanında temel dini bilgiler, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) hayatı ve İslam ahlakı da öğretilecek.” Dedi.
Üç dönem halinde düzenlenecek yaz Kur’an kurslarının 23 Ağustos’ta biteceğini belirten Ünal; “bu süre içerisinde, ülkemizin en ücra köşesinde fedakarca görev yapan imam-hatiplerimiz, müezzin-kayyımlarımız ve Kur’an kursu öğreticilerimiz büyük bir sevinç ve heyecanla özellikle yavrularımıza bu güzel eğitimi verecek olmanın hazzını yaşamaktadırlar.” Dedi.
Bütün vatandaşlarımız, yüce kitabımız Kur’an’ı öğrenmeleri, verdiği mesajları anlamaları ve İslam ahlakını bilmeleri için özellikle geleceğimiz ve ümidimiz olan çocuklarımızın camilere ve Kur’an kurslarına gitmelerini  temin etmelerini dile getiren Ünal şöyle devam etti; “Vatandaşlarımız şahsiyetli bir fert ve şahsiyetli bir toplum oluşmasına katkı sağlayacak bu kurslarımıza her türlü ilgiyi göstermelidirler.”
Ünal; “ağaç yaşken eğilir” atasözünü hatırlatarak çocuklarımızın tertemiz dimağlarına Allah, Peygamber, anne, baba, vatan, bayrak ve insan sevgisinin öğretilmesine vesile olacak yaz Kur’an kurslarının iyi değerlendirilmesi gerekir” dedi.
Din görevlilerinin tatil mevsiminde görevlerinin başında olduklarını bildiren Ünal; “yaz Kur’an kurslarında görev yapacak bütün Diyanet çalışanlarına bu önemli görevlerinde başarılar diliyorum. Kurslara katılacak bütün kursiyerlere ve emeği geçenlere şükranlarımı arzediyorum.” Dedi.
Basın Bürosu/21.06.2013
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER