CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE KAMU-SEN'İ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi başlattığı ziyaretleri çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen i ziyaret etti.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE KAMU-SEN'İ ZİYARET ETTİ
   Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak Genel Başkanımız Ve Yönetim Kurulu üyelerimizle görüş alışverişinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız İsmail Koncuk ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 
KONCUK: YENİ CUMHURBAŞKANI TÜM TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAMALI
 
CHP liderine Türkiye Kamu-Sen ziyareti nedeniyle teşekkür eden Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye’de çalışma hayatı ve çalışanların ciddi tehditler altında olduğunu belirterek, seçilecek Cumhurbaşkanı’nın tüm Türkiye’yi ve insanları kucaklayan birisi olmasını gerektiğini söyledi. Koncuk, “CHP lideri sayın  Kılıçdaroğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi hem yeni binamıza hayırlı olsun hem de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla kanaatlerimizi duymak amacıyla bizleri ziyaret etti. Türkiye Kamu-Sen 450 bin üyesiyle Türkiye’nin  en büyük sivil toplum kuruluşlarından  birisidir.
Tabii siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürümesi gerekmektedir. Bu anlayıştan dolayı da sayın Kılıçdaroğlunu kutluyor ve teşekkür ediyorum. Türkiye’de maalesef sendikacılık sarı sendikacılık anlayışına doğru gidiyor. Ülkemizde  sendikacılığı bu ülkeyi yönetenlerle çay içmek, yemek yemek, sohbet etmek olarak anlayan bir sarı sendikacılık anlayışı türedi . Çalışanlar üzerinde ciddi tehditler oluşturularak sözde sendikacılık yapılmaya çalışılıyor. Soma faciasında yaşanan taşeronlaşma ve özelleştirmenin ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Çalışanlara gelecek için  vaad edilen karanlık bir gelecek ve ölümler olmaktadır maalesef.
İşte böyle bir ortamda Türkiye Kamu-Sen’e göre, Cumhurbaşkanlığı  seçimi çok daha önemli bir hale gelmiştir. Kamu çalışanlarının iş güvencesi iktidar tarafından tehdit edilmektedir. Kamu da taşeronlaşma 10 yıl önce 15 bin iken bugün 660 binlere çıkmış, Belediyelerle 1 milyon 150 bin, özel sektör de dahil edildiğinde bu sayı 2 buçuk milyona ulaşmıştır. Bu ülkenin insanlarının kaderi taşeron patronlar zengin olsun diye sömürülmek, geleceğini karartmak olmamalıdır.
Bu ortamda Ağustos ayında hep birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimini yaşayacağız. Kararlarımızı verirken, hem Türkiye’deki çalışma hayatını hem adaletsiz gelir dağılımını , çalışanların karşı karşıya olduğu tehditleri, maalesef ülkemizin her geçen gün gittikçe içine düştüğü kamplaşmaları değerlendirerek bir Cumhurbaşkanı seçmek artık farz haline gelmiştir.
Biz Türkiye’de  kamplaşma istemiyoruz. Türkiye’de insanların etnik kökenlerine, siyasi anlayışlara göre saygın vatandaş saygın olmayan vatandaş ayrımına tabi olmalarını istemiyoruz. İnsanların her kim olurlarsa olsun bu ülkeyi yöneten insanlar tarafından sevilmesini ve kucaklanmasını istiyoruz. Türkiye’de bir sevgi ortamının, huzur ortamının oluşmasını istiyoruz. Kim bu şartların oluşmasını sağlayacaksa onun Cumhurbaşkanı olması bizim kabulümüzdür. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman kanaaat ve düşüncelerimizi siyasi partilerle paylaşırız. Elimizi taşın altına koyacak bir karakterdeyiz, bu ülkenin geleceği olmazsa bu ülke insanlarının da geleceği olmaz diyoruz. Tekrar ziyaretinizden dolayı size ve heyetinize teşekkürlerimi sunuyorum.
 
KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
 
Türkiye Kamu-Sen’in son derece etkin ve önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Genel Başkan İsmail Koncuk’un Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik söylediği tüm sözlerin altına imzamı atıyorum” dedi. Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen ‘e bizlere göstermiş oldukları bu misafirperverliklerinden  dolayı çok teşekkür ediyor ve yeni hizmet binasının da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Sayın Genel Başkan İsmail Koncuk’un Cumhurbaşkanlığı ile ilgili söylediklerinin tümünün altına imzamı atıyorum. Sevgiden yana , barıştan yana, hoşgörüden yana, kamplaşmayan ve herkesi kucaklayan, toplumun bu benim Cumhurbaşkanım olur diyebileceği bir aday elbette olmalıdır.
Türkiye Kamu-Sen çok önemli bir memur sendikasıdır ve onların görüşleri bizler için son derece önemlidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı adayını belirlerken bu çerçevede yola çıkmak, görüşlerini almak bizim için önemliydi.
 
Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeye devam edecek ve alacağımız  görüşler ışığında kendi adayımızı belirleyeceğiz. Elbette herkesin görüşüne uygun sağlıklı, tutarlı  bir politika izlemek istiyoruz” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: 301 İNSAN HAYATINI KAYBETTİ AMA HALA ORTADA SİYASİ BİR SORUMLU YOK
 
Soma faciasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bu olayın ardında hala ortada bir siyasi sorumlu yok” dedi. Kılıçdaroğlu, “Soma faciasına yönelik olarak hiçbir siyasi sorumlu daha ortaya çıkmamıştır. 301 insanımız hayatını kaybetti bir tek siyasi sorumlu ortada yok.
Vatandaşlarımız bunu lütfen unutmasın. Geride kalanlara sizlere yardım yapacağız diyorlar, sizin yapacağınız yardımlar o insanları geri getirmeyecek. Birileri kalkıp siyasi bir sorumluluk üstlenmelidir ve Türkiye artı bu çıtayı aşmalıdır.  Ev  verip bu işi bitiremezsiniz. Kendi vatandaşını tokatlayan bir Başbakan’ın olduğu ülkede huzur olamaz. Başbakan’ın çıkıp Soma’lılardan , o vatandaştan ve Türkiye’den özür dilemelidir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER