ÇİN ZULMÜNE SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO

Doğu Türkistan’ı işgal eden Çin Cumhuriyeti’nin yaptığı katliamlara karşı Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

ÇİN ZULMÜNE SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubeleri tarafından düzenlenen eylemde, Çin Cumhuriyeti’nin 60 yıldan fazla Doğu Türkistan’da yaptığı her türlü katliamın hala devam edilmesi protesto edildi.

Eylemde konuşma yapan derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, ikiyüzlü tutumundan vazgeçmeyen Çin yönetiminin Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi şehrinde vuku bulan ayaklanmalar neticesinde binlerce Müslüman Uygur Türk’ünün şehit olduğunu ya da tutuklandığını söyledi.

Çin Devleti’nin yaptığının devlet terörü olduğuna dikkat çeken Efendiğil konuşmasında, dünya kamuoyuna de seslenerek şunları söyledi:

“Çin’in bu pervasız ve küstah tutumuna bir an önce dur demelerini bekliyoruz. Uygur Türklerinden sonra sıranın kendilerine geleceğini unutmasınlar. Ekonomik gücü ile eli her yere uzanan Çin devleti yakın zamanda sınırlarınıza komşu olacağı gibi kim bilir yarın belki de sıra sizin topraklarınıza gelecektir. O zaman gelmeden ve Uygar Türkleri Çin yönetiminin elinde yok olmadan. Tüm ticari çıkarlarını bir kenara bırakarak bu vahşete dur demeli ve gereken hassasiyeti göstermek zorundadır. Bu nedene Çin yönetiminin saldırılarında hayatlarını kaybedenleri bir kez daha rahmet ile anarken, Doğu Türkistan’ın bağımsızlığı yolundaki kararlılığımızı beyan ediyoruz.”

Eyleme Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Emekli Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar’ın yanı sıra çok sayıda sendika yöneticisi katılımlarıyla destek verdi.

Konuşmanın ardından Genel Başkan İsmail Koncuk ile birlikte Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı. Eyleme katılan Doğu Türkistanlılar sloganlarla Çin hükümetini protesto ettiler.


Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER