ÇÖZÜLME SÜRECİ

ÇÖZÜLME SÜRECİ
Her taraf kan, kan, kan.. her taraf şehit yası, 
Ya bir ana, ya bir dul, ya yetim ağlaması, 
İşte bu Türkiye'nin, bugünkü manzarası… 
Bilindiği üzere ülkemiz 7 Haziran seçimlerinin ardından hızla kaosa sürüklenmektedir. Güney Doğu Anadolu Bölgemiz, PKK terör örgütü tarafından bir savaş alanına çevrilmiş ve her gün askerimiz ve polisimiz şehit edilmektedir. Çözüm süreci adı altında Oslo, Habur ve Dolmabahçe rezaletleriyle kendilerine verilen tavizlerle şımartılan PKK terör örgütü mensupları ve yandaşları Kamu çalışanlarına ve bölge halkına yoğun baskılar yapılmaktadır. "Başından itibaren Türk Milletini, devletini yani millî varlığımızı, yok etmek olan  Çözülme Süreci, kanlı meyvelerine sürekli yenilerini ilave ediyor.  AKP iktidarınca azgınlaştırılan PKK’lılar, çözüm sürecinde kurdukları bombalı tuzakları tek tek patlatmaktadır.
10 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısı’ndaki görevleri başına giden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanı 10 memurun, terör örgütü tarafından kaçırılmış, 21.08.2015 tarihinde ise; Van’ın Saray İlçesindeki Kapıköy Sınır Kapısındaki 10 Gümrük çalışanı kaybolmuştur. Kendilerinden haber alınamamaktadır.Kamu çalışanları tayin ve istifaya zorlanmaktadır.İktidar sahipleri, devleti idare edenler buna derhal tedbir almalıdır.
Açılım teranesi başladı başlayalı, bebek katilleri sürekli cephane, silah yığdığını, adeta bölgenin her yerinin cephanelik haline getirildiğini,  yol kestiğini, haraç topladığını, devlete vergilerini vermediklerini, elektrik parasını ödemediklerini, o bölgelerde kaymakam atadıklarını, eş başkanlarının KCK dan olduğunu,  alternatif yapılanma olduğunu defalarca dile getirilmiş, mahkemelerini kuracak kadar azgınlaştırılmışlar  ancak bütün bu olanlar gözden kaçırılmıştı. Ancak gün geçmiyor ki, göğsünü terör örgütünün kahpe kurşunlarına siper ederken Hakka yürüyen şehitlerimizin acılı haberlerini duymayalım.
Diyarbakır BŞBB. Kışanak ise “Hukuk, kural tanımayan, halkın ihtiyaçlarını, tepkilerini dikkate almayan tek taraflı işleyen, elindeki devletin bütün gücünü halkın taleplerini bastırmak için kullanan otoriter bir yönetim birileri tarafından tesis edildi. Buna sessiz kalanlar, bugün Silvan, Sur ve Lice’de yaşananlar yarın batı illerinde de yaşanacak. Devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim" deme cesaretini nerden bulabiliyor. Aynı Kışanak elektrik borcunu da ödemeyeceğini söyleyerek gerekirse elektrik idaresinin binasını dozerlerle yıkacağını çekinmeden söylemiş ve elektrik parasını ödememiştir. Her yaptığı, her söylediği yanına kar kalmış; astığı astık dediği dedik hale getirilmiştir. Şimdi de özerklik istemektedir. Bu şom ağızlar derhal kapatılmalıdır.
Şehitlerimizin mübarek kanlarını yerde bırakmamanın tek yolu, eli kanlı canileri üreten, besleyen ve cesaretlendiren terör çarkının TÜRK  devletinin silleleriyle paramparça edilmesidir. Bu yüzden, PKK terör örgütü tüm fonksiyon, fraksiyon ve uzantılarıyla Türk adaleti önünde diz çökertilmelidir.İkbal arayışlarından vazgeçerek ; Türk Devletini yönetmenin  şuuruyla, devlet adamlarımızı "teröre karşı tek yürek" olmaya davet ediyoruz.
Biliyor ve inanıyoruz ki;  bölücü eşkıyanın içi boş tehditlerinin sebebi müsamahadır. PKK’nın anlayacağı dilden mücadele edilmelidir. Hava harekatlarının arkasından derhal kapsamlı bir şekilde kara harekatıyla devam edilmeli ve amaç terörün kökünü kazımak olmalı. Özerklik ilan edilen yerlerde 3-5 pompalı 3-5 el bombası bulundu açıklaması komiktir. Oraya 700 asker yada polisle değil 7.000 asker polisle girilip bütün cephanelikler bulunup her yer didik didik edilerek, teröristler bulunmalıydı. Silahlar,  TÜRK devlet yetkililerine mutlaka teslim edilerek, MİLLİ envantere kaydedilmelidir.
Türk Büro-Sen olarak, Hükümeti, bu sorumsuz davranışlarından vaz geçerek, devlet memurlarının can güvenliklerini sağlamaya ,Teröre ve teröriste taviz vererek çözüm olmayacağını, tersine ÇÖZÜLME olacağını, milletimizin bu durumu görerek, birlik ve beraberliğine sahip çıkması gerektiğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz.
YA BU KANI DURDURUN, YA MİLLET DURDURACAK.. ! 
                                                                                                             

Metin MEMİŞ    

                             
 Türk Büro-Sen                                                                                                                                    Çankırı Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER