DEVRİMCİ SAĞLIK-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Devrimci Sağlık-İş, mahkeme kararlarının uygulanması ve taşeronun

DEVRİMCİ SAĞLIK-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
DEVRİMCİ SAĞLIK-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Devrimci Sağlık-İş, mahkeme kararlarının uygulanması ve taşeronun kaldırılması için kampanyası başlattı.

Türkiye'deki birçok hastanede kurulan çadırlarda imzalar toplanacak ve Dev Sağlık-İş topladığı imzaları, 22 Nisan günü Sağlık Bakanlığı'na götürecek Devrimci Sağlık-İş mahkeme kararlarının uygulanması ve taşeron sisteminin kaldırılması için bugün (5 Nisan) bir imza kampanyası başlattı. Kampanyalarına İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatan Dev Sağlık-İş, basın açıklamasının ardından "Güvenceli iş insanca yaşam çadırı" kurdu. Çadırda kampanyanın ilk imzası DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından atıldı. Çadırda yapılan konuşmalarda İstanbul'daki ikinci çadırın 11 Nisan günü Kartal Koşluyolu Hastanesi'nde açılacağı ve Okmeydanı'ndaki çadırın da her sabah 07.00 ile akşam 20.00 arasında açık kalacağı duyuruldu.

Eyleme Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Sağlık-İş yöneticileri ve üyeleri, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, SES Okmeydanı Hastanesi işyeri temsilcisi ve SES üyeleri, Birleşik Metal-İş üyeleri, Enerji-Sen üyeleri, Okmeydanı Halkevi üyeleri, İstanbul Tabip Odası üyeleri, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde direnişte olan Taşişder üyesi işçiler, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Koşuyolu ve Şişli Etfal Hastanesi'nden işçiler katıldı. 'Mahkeme kararları uygulansın' Çadır kurulmadan önce gerçekleştirilen basın açıklamasını Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu. Çerkezoğlu, Türkiye'nin birçok kentindeki hastanelerde taşeron şirket bünyesinde çalıştırılan işçilerin hastanelerin veya üniversitelerin asıl işçileri olduklarının mahkeme kararlarıyla belgelendiğini belirtti. Hastane yönetimlerinin, rektörlerin mahkeme kararlarına uymadığını hatırlan Çerkezoğlu bugün itibariyle ilk çadırı açacaklarını ve 22 Nisan'da Ankara'daki Sağlık Bakanlığı'na giderek "Mahkeme kararına uyulsun, taşeron sistemi kaldırılsın" talebini haykıracaklarını belirtti. Çerkezoğlu, ilerleyen günlerde "Güvenceli iş insanca yaşam çadırları"nın Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde, Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde, Adana'da Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çadırların açılacağını söyledi. Çerkezoğlu, herkesin taşeron sistemin insanlık dışı olduğunu söylediğini belirtti

'22 Nisan'da Ankara'dayız'

"Alnımızın teriyle çalışıyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımı olanı istiyoruz, eşitlik ve adalet istiyoruz, insanca çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Yok sayılan emeğimizi ve kimliğimizi görünür kılmak, emeğimizin karşılığını almak için çıktığımız bu yolda çocuklarımıza onurlu ve güvenli bir gelecek kuruyoruz! Bu nedenler 22 Nisan'da ülkenin dört bir yanındaki hastanelerden ve sosyal hizmet kurumlarından Ankara'ya Sağlık Bakanlığı'na gidiyoruz!" 'Taşeron sistemi kaldırılmalıdır' Çerkezoğlu'nun açıklamasının ardından SES Okmeydanı Hastanesi İşyeri Temsilcisi Akife Aktaş bir konuşma yaptı. Aktaş, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP'nin tüm muhalifleri yok saydığını belirtti ve taşeron sağlık işçilerini de "Yok" diyerek yok edebileceğini sandığını ifade etti. "Kimse bize yok dedi diye yok olmayacağız, varlığımızı da onların söylemiyle kurmuyoruz" diyen Aktaş, halkların AKP'yi yok edeceğini söyledi. Eylemde Çapa Hastanesi'nde direnişlerini sürdüren Taşişder üyesi bir işçi de konuşma yaptı ve taşeron sitemin kaldırılması için mücadele ettiklerini söyledi. DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, kamuda 450 binden fazla taşeron işçinin olduğunu belirtip taşeron çalışmanın kölece çalışma anlamına geldiğini ve kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından hep birlikte çadır kuruldu.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER