DİPLOMAYA BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI, İLLER ARASINDA İKİNCİ KEZ YER DEĞİŞTİRME HAKKI VERİLMELİDİR.'

DİPLOMAYA BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI, İLLER ARASINDA İKİNCİ KEZ YER DEĞİŞTİRME HAKKI VERİLMELİDİR.'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, diplomaya bağlı alan değişikliği yapılmasını, ataması geciken coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin özür tayinlerinde mağdur edilmemelerini ve iller arasında ikinci kez yer değiştirme hakkı verilmesini istedi.

 

Koncuk şunları kaydetti: “17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde alan değişikliklerine bağlı yer değiştirme işlemlerinde takvime yer verilmemesinden dolayı bu işlemlerin yıl içinde gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği, gerçekleştirilecek ise ne zaman yapılacağı hususlarında öğretmenlerimiz belirsizlik yaşanmaktadır. Çok sayıda öğretmenimiz, eğitimini aldıkları kendi alanlarına geçerek daha verimli olabilecekleri alanda görev yapmayı beklemektedir. Ancak bu konudaki belirsizlik ve MEB’in sessiz kalması nedeniyle diplomaya bağlı alan değişikliği için bekleyen çok sayıda öğretmenimiz mağduriyet yaşamaktadır. 

Bu bağlamda; Türk Eğitim-Sen olarak; öğretmenlerin diplomaya bağlı alan değişikliği işlemlerinin bir an önce başlatılarak kamuoyuna duyurulması ve ayrıca bu işlemlerin yönetmelikte bir takvime bağlanması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

 

 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce Öğretmenlerin 2016 İl dışı yer değiştirme işlemleri  27.06.2016 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. İller arası yer değiştirmelerde boş kontenjanların tamamının gösterilmemesinden dolayı yer değiştirme talebinde bulunan  birçok öğretmenimiz tayini çıkmayarak mağduriyet yaşamıştır.  
Türk Eğitim-Sen olarak; özür grubu yer değiştirmeleri yapıldıktan sonra, boş kontenjanların tamamı gösterilerek, iller arası yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimize 2. kez iller arası yer değiştirme imkanı verilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.”

 

 

Genel Başkan ataması geciken coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin özür tayinlerinde mağdur edilmemelerini de isteyerek, şöyle konuştu: “2015 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusuna göre; MEB tarafından atamalar 15/09/2015 tarihinde yapılmıştır. 2015 yılı alan sınavına karşı açılan dava kapsamında yargılama sürecinde bulunan  “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine, yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda atamalar 16/10/2015 tarihinde sonuçlanmıştır.
 “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine, yargı sürecinin uzamasından dolayı  16/10/2015 tarihinde atama yapıldığından, 2016 yılı yaz tatili döneminde yapılan öğretmenlerin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği işlemlerinde bu öğretmenlerimizin adaylıkları henüz kaldırılmadığı için başvuruda bulunamadıklarından mağduriyet yaşamaktadırlar. 
Türk Eğitim-Sen olarak; kendilerine ait olmayan sebeplerden dolayı geç atandıkları için aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayan Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizin bu durumları dikkate alınmak suretiyle mazerete bağlı yer değişikliği  hakkı verilerek mağduriyetlerin önlenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER