DOĞU TÜRKİSTAN HAYKIRIYOR, 'DUYUN ARTIK SESİMİZİ'

Doğu Türkistan Vakfı 1949 yılından beri Doğu Türkistan’da yaşanan sıkıntıları ve dramı gözler önüne seren bir gösterime hazırlanıyor.

DOĞU TÜRKİSTAN HAYKIRIYOR, 'DUYUN ARTIK SESİMİZİ'

Doğu Türkistan Vakfı 1949 yılından beri  Doğu Türkistan’da yaşanan sıkıntıları ve dramı gözler önüne seren bir gösterime hazırlanıyor.

“DUYUN ARTIK SESİMİZİ”çağrısıyla yola çıkılan, içinde film, skeç, şiir ve müziklerin yer aldığı görsel etkinlik 28 – 29 Mart 2015 tarihlerinde Mamak ilçesinde bulunan Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde yapılacak.

 

Doğu Türkistan Vakfı Ankara Şube Başkanı Abdullah Akyol, etkinliğe ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Doğu Türkistan’da yaşanan mezalimi artık tüm dünya duymalı ve bu haksızlığa ve zulme karşı birlik olmalıdır. Yaptığımız bu etkinliğe tüm Türk halkını bekliyor, Doğu Türkistan’daki soydaşlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.

KONCUK: DOĞU TÜRKİSTAN’LI KARDEŞLERİMİZİN SESİNİ DUYALIM

Doğu Türkistan Vakfı’nın düzenlediği “DUYUN ARTIK SESİMİZİ” isimli görsel etkinliğe ilişkin konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tüm Türk halkının Doğu Türkistan’da yaşanan drama sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Koncuk, “ Türkiye Kamu-Sen olarak Doğu Türkistan’da  yaşanan dramı her alanda ve platformda dile getirmeye, bu zulme dikkat çekmeye gayret gösteriyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bizim hassasiyetlerimizin en önemlilerinden birisi Türkiye sınırları dışında yaşayan Türklerin yaşadığı mağduriyeti gündeme taşımaktır.

Son dönemde başkalarının acılarını konuşanlar ne yazık ki Doğu Türkistan’da soydaşlarımızın yaşadığı acıyı konuşmaya gerek dahi duymuyorlar. Türk halkı, yıllardır orada Çin mezalimi altında inim inim inleyen kardeşlerimizin acısını duymak ve bunu paylaşmakla yükümlüdür.

İşte bu çerçevede, Doğu Türkistan Vakfı’nın 28-29 Mart tarihlerinde düzenleyeceği görsel etkinlik, o bölgede yaşanan acıları bizlere bir kez daha hatırlatması bakımından son derece büyük önem arz etmektedir.

1949 yılından beri yaşanan dramı görsel bir etkinliğe dönüştürerek bizlere gösterecek olan Doğu Türkistan Vakfı’nı bir kez daha bu çalışmalarından dolayı kutluyor, tüm Türk halkını düzenlenecek olan bu organizasyona katılarak Doğu Türkistan’lı kardeşlerinin yanında olduğunu göstermeye davet ediyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER