DOKUNULMAZIM SANDILAR, CEZADAN KAÇAMADILAR

DOKUNULMAZIM SANDILAR, CEZADAN KAÇAMADILAR
Okul Müdürlerinin haksız bir şekilde görevlerinden alınması kamuoyunda uzun zamandır gündemdedir.Konuyla ilgili haber sitemize yazılı bir açıklama Gönderen Türk Eğitim-Sen Samsun 1 nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu şu açıklamalarda bulundu.
 
Tüm suçları vatanını milletini ve devletini sevmek olan okul müdürlerine yapılan haksızlık üzerine sendikamız tarafından hukuk mücadelesi başlatılmıştır. Yandaş bir sendikanın güdümüne girmiş tetikçi İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri çoğunu tanımadıkları, beraber görev yapmadıkları, okul müdürlerine düşük puanlar vererek görevden alınmalarını sağlamış, yerlerine yandaşların atanmasını sağlayacak şartlar oluşturmuşlardır. Milli Eğitim Tarihine idareci kıyımı olarak geçen ülke genelinde binlerce idarecinin görevden alınması ile sonuçlanan bu süreç Milli Eğitim Bakanlığının tüm hafızasını da yok etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı torpilin yandaşlığın adam kayırmanın merkezi haline gelmiştir. Bu yandaş sendika tarafından tüm kurum tek özellikleri torpilli olmaları olan liyakatsiz kişilere peşkeş çekilmiştir. Ülkemizin gelecek nesillerini yetiştirme görevi olan Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki bir kaosa sürüklenmiştir.
 
Örneğin Samsun genelinde 194 okul müdürü görevden alınmıştır. Yaşananlar üzerine Türk Eğitim Sen tarafından açılan davalar sonucunda Yüce Türk Adaleti okul müdürlerimizin haksızlığa uğradığına hükmetmiştir. Bir çok okul müdürümüz görevlerine dönmüşlerdir. Ancak bu puanlamaları yapan ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin cezalandırılması böylece haksızlığın kimsenin yanına kar kalmayacağının bilinmesi için açtığımız davalar sonucunda ilk karar Samsun Bafra ilçesinde çıkmıştır. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında Bafra 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava sonucunda ilgililer suçlu bulunmuşlardır. Her iki sanığa da ayrı ayrı görevi kötüye kullanmak suçundan 6 Ay 7 Gün hapis cezası verilmiştir. Ayrıca cezanın infazından sonra 93 gün süreyle kamu görevinden kaynaklanan yetkilerinin kullanması yasaklanmıştır.
 
Bu karar okul müdürlerinin nasıl bir haksızlığa uğradığını tescil eden bir karar olmakla birlikte kamuoyu vicdanını da rahatlatmıştır.
 
Güce arkasını dayayarak haksızlık hukuksuzluk yapanların bile beklenen sondan eninde sonunda kaçamayacakları görülmüştür. Bafra'da verilen kararın tüm Türkiye'ye örnek teşkil etmesini diliyorum.
 
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER