EĞİTİM BİR SEN HÜKÜMET YENİ TEKLİF GETİRSİN

Hükümet 4+4 ile gelseydi dağ fare doğrudu diyecektik.

EĞİTİM BİR SEN HÜKÜMET YENİ TEKLİF GETİRSİN

Kamu İşveren Heyeti’nin yaptığı teklifin (3+3) yeterli olmadığını belirten Gündoğdu, kulislerde konuşulan 4+4 oranının da yeterli olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “3+3 olduğu için, ‘dağ fare bile doğurmadı’ dedik. 4+4 gelseydi, ‘dağ fare doğurdu’ diyecektik. 5+5 gelseydi, ‘evet, hükümet 2012 yılında kendisinin belirlediği yeniden değerleme oranı olan 10,26’yı bilerek, onu tanıyarak, o oranda zamla geldi, bu müzakere edilebilir’ diyecektik. Biz de ona göre müzakere sürecimizi hayata geçirecektik.”

Toplu sözleşme görüşmelerinde 21 Mayıs’ın son gün olduğunu hatırlatan Gündoğdu, 22 Mayıs Salı sabahı mesai başlayıncaya kadar beklentilerinin karşılanması için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Ahmet Gündoğdu, 29 Mayıs akşamına kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin olduğuna işaret ederek, toplu sözleşmenin istedikleri gibi sonuçlanmaması durumunda söz konusu tarihten sonra nasıl bir yol izleyeceklerine dair planlarını belirlediklerini anlattı. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında bu yıl için yüzde 16 zam ve 120 lira seyyanen zam, 2013 içinse yüzde 14 zam ve 80 lira seyyanen zam istediklerini hatırlatan Gündoğdu, taleplerinin makul olduğunu kaydetti.

 Toplu Sözleşme Sürecinde Kimse Rakibimiz Değil

Gündoğdu, bir gazetecinin Türkiye Kamu-Sen’in kendilerini 21 Mayıs’ta iş bırakma eylemi yapmaya davet ettiğini hatırlatması üzerine, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in sahada rakibi olduğunu ancak bu süreç bitene kadar rakip olmadıklarını söyledi. Memur-Sen’in Salı günü alanlarda olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Eylem yapmak isteyen hiçbir örgüt, bugüne kadar Memur-Sen’e sorarak eylem yapmadı, istedikleri eylemi yapsınlar. Biz eylem yaptığımızda, onlara, ‘niye yanımızda değildiniz’ gibi bir fatura kesmediysek, onların da böyle bir fatura kesmesine gerek yok” ifadelerini kullandı.

 Başbakanla Görüşmek de Planlarımız Arasında

“Anlaşma olmazsa eylem planınız var mı” sorusu üzerine Gündoğdu, eylem planları olduğunu, bunu, Kamu İşveren Heyeti’nin kararlarına göre şekillendireceklerini ifade etti.

Gündoğdu, “Toplu sözleşme sürecinde ihtiyaç olursa Başbakan ile görüşmeyi planlıyor musunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Geçmişte memurlar lehine hangi ziyaretleri, girişimleri yapmışsak, 4 milyonun sorumluluğunu taşıyorum, bu sorumluluğun gereği bu masadaki heyetlerin elini güçlendirmek için böyle bir ziyaret ihtiyaç olduğunda, o ziyaret de planlarımız içinde gündemimizde olan konulardan biri.”

Toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen’e yönelik eleştiride bulunanlara da çağrıda bulunan Gündoğdu, “Derdiniz memurun gelirini artırmaksa, bunu yolu, Memur-Sen’i eleştirmekten değil, Memur-Sen’in makul gördüğünüz talepleri doğrultusunda hükümeti sıkıştırmaktan geçer” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER