EĞİTİM-BİR-SEN' İN ŞUBE SAYISI 105' E ÇIKTI

EĞİTİM-BİR-SEN' İN ŞUBE SAYISI 105' E ÇIKTI
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, her görüş ve düşünceye saygıyı esas alan, herkesin kendisini bulduğu, fikir ve inanç hürriyetini önemseyen, Türkiye’nin her tarafında hitap edebilen ve her tarafında güçlü teşkilatı bulunan bir sendika olduklarını ifade ederek, “Eğitim-Bir-Sen, ülkenin doğusunda olup, batısında olmayan, batısında olup doğusunda olmayan bölgesel sendika değildir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin tamamının sendikasıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Hakkâri Temsilciliği, 1. Olağan Kongresi’ni yaparak şubeleşti. Sivil toplum örgütü temsilcileri, Milli Eğitim yetkilileri ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı kongrede, mevcut Temsilci Nihat Gür, delegelerden güvenoyu alarak başkan seçildi.

Kongreye katılarak bir konuşma yapan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Hakkâri Temsilciliği’nin şube yeter sayısının üzerine çıkarak, 2013 yılında üye sayısını 530’a çıkardığını söyledi.

Alın Terinin ve Gözyaşının Rengi Aynıdır

Eğitim-Bir-Sen’in, Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan’ın dizelerinde kendini bulan bakış açısıyla yola çıktığını, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” yaklaşımıyla toplumun bütün kesimlerini kucaklamayı esas aldığını kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

“Eğitim-Bir-Sen, belli bir kesimin ve kalıbın sendikası değil, Türkiye’nin sendikası olmayı önemsedi. Mehmet Akif İnan, ‘Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kalıbı içinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi lazım. İnancından dolayı horlanmaması lâzım, isterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakkı hayat tanınmasının kavgacısıyım’ diyerek, bunu hayat felsefesi haline getirmeyi seçti. Çünkü biz bir emek örgütüyüz. Alın terinin ve gözyaşının rengi olmaz. Fikirlerin ve yaşam tarzlarının bizim mücadelemizi bölmemesi lazım. Bu yüzden kimsenin rengine, şekline, dinine, fikrine, mezhebine ve meşrebine bakmayız. Ortak değerlerde biraraya gelmeyi önemseriz.”

Örgütlenmek, Varlığını Hissettirmektir

Var olmakla varlığını hissettirmenin aynı şey olmadığına dikkat çeken Yalçın, “Örgütlenmek demek, varlığını hissettirmektir. Toplumda var olan ama varlığını hissettiremeyen sessiz yığınların temel sorunu, örgütlenmenin tılsımını kavramamış olmalarındandır. Örgütsüz olanlar, Bediüzzaman’ın ‘üç tane biri alt alta toplarsanız üç hükmündedir ama yan yana koyar, aynı hedefe yöneltirseniz 111 hükmündedir’ tespitini iyi düşünmelidirler. Tek başına 1 olmak, var olmaktır ama 111 olmak ‘ben varım ve benim varlığımın farkında olmalısın’ demektir.  Hayata tutunmak değil, hayata dokunmayı seçmektir” şeklinde konuştu.

“Şimdiye kadar kuralları koyanlar, örgütlü olup hayata dokunanlardı. Örgütsüz olanlar ise, tutunma mücadelesi verenlerdi” diyen Ali Yalçın, şunları söyledi:

“Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen; kendi görüşünü toplumun tamamının görüşüymüş gibi sunan ve toplumu tetikçi karargâh medyasının da yardımıyla kendisine karşı sadakat yarışına sokanların pabucunu dama atmak ve ‘yeter artık’ demek için yola çıkanların azim ve kararlılığı ile bugün Türkiye’nin ‘en büyük sendikası’ ve ‘en büyük konfederasyonu’ olmayı başarmıştır.”

Asit Kuyuları, Faili Meçhuller ve Terör Olmasın

İnsanlığı ilgilendiren her soruna müdahil olmak gibi bir sorumlulukları olduğunu kaydeden Yalçın, Türkiye’nin yıllardır faili meçhuller, asit kuyuları ve terör sorunu ile uğraştığını dile getirerek, “Bir daha geriye dönülmemesi, insan onurunu hiçe sayan işkencelerin yaşanmaması, hukukun katledilmemesi, adaletin omuzlardaki yıldızlarla ölçülmemesi, insanların ‘Olimpus’ta savaş tanrılarına kurban edilmemesi, hiç kimsenin özgürlüğünün turnikelere sıkıştırılmaması gerekir. Ülkemizde tabut siyasetinin geride kalması ve evlere şehit cenazelerinin gelmemesi için yeni bir sürece girilmiştir. Olumlu sonuçlanması için katkı sunmak gerekiyor. Sendika olarak, ‘hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye’ ideali ile sürece katkı sunuyor ve sürece bu refleksle yaklaşıyoruz. İstiyoruz ki, bir daha asit kuyuları, faili meçhuller, terör ve kan olmasın” diye konuştu.

105. Şubemiz Hayırlı Olsun

“Gerek eğitim çalışanları gerekse kamu çalışanları olarak şimdiye kadar hangi kazanımı elde ettiysek, altında ya yerimiz ya terimiz ya da imzamız var” diyerek sözlerini sürdüren Ali Yalçın, özlük ve özgürlük alanında yol alan, yol olan ve yol açan bir teşkilat olduklarını ifade etti. Dünün ‘çözülemez’ diye görülen ne kadar sorunu varsa hepsini çözmenin de ötesini düşleyerek sürdürdükleri mücadelede önemli merhaleler kat ettiklerini vurgulayan Yalçın, “Gücü oluşturan üyelerimize teşekkür borçluyuz. Ben bugün burada 530 sayısını geride bırakan Hakkâri Şubemizin başkanına, yöneticilerine, siz delege arkadaşlarımıza ve bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yalçın, özlük ve özgürlük mücadelesindeki örgütlülüklerine yeni bir şube kattıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün burada 105. Şubemizi tescil etmiş oluyoruz. Olağan Genel Kurulun Hakkârimize, üyemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Gür: Çıkarlarını Kan ve Ölüm Üzerine İnşa Edenlere Karşı Erdemli Yürekler Birlik Oluşturmalıdır

Hakkâri Şube Başkanı Nihat Gür ise, bir kişi ile başlayıp bugün 530 üye ile şubeleşen Eğitim-Bir-Sen’in, her tayin döneminde gidenlerin yerine gelen yeni eğitimcileri üye yaparak hem güç bulduğunu hem de diğer illere gönderdiği üyelerle genel sayıya güç kattığını kaydederek, şube olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Özelde eğitim çalışanlarını genelde halkı ilgilendiren her soruna somut önerilerle çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getiren Gür, “Otuz yıldır devam eden silahlı çatışmanın durması, tabutların gelmemesi; gençlerimizin, insanımızın ölmemesi için başlatılan çözüm ve barış sürecinin tarafıyız. Bugün akil insanlar içinde yer alıp söylenmesi gerekenleri söyleyen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu başta olmak üzere, Allah’ın rahmeti ve bereketi, bu süreci canı gönülden sahiplenen ve sorumluk üstlenen herkesin ve herkesimin üzerine olsun. Kan ve ölüm üzerine çıkarlarını inşa edenlere karşı erdemli olan tüm yürekler birlik olmalı ve çözüm için mücadele veren tüm kurumlar güçlü kılınmalıdır. Hakkâri Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen teşkilatları olarak, insanımızın yıllardır yaşadığı mağduriyetin giderilmesi yolunda atılan her olumlu adımın destekçisiyiz, iyi ve doğrunun tarafıyız. Hayırlı adımlara katkı sunan herkese müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

Yeni şube yönetimi şu şekilde oluştu: Nihat Gür (Şube Başkanı), Sefer Özatak (Şube Başkan Vekili), Naif Yaşar (Şube Başkan Yardımcısı), Abdullah Kaya (Şube Başkan Yardımcısı), A. Mecit Yılmaz (Şube Başkan Yardımcısı), Şanser Kutluk (Şube Başkan Yardımcısı), Mustafa Koç (Şube Başkan Yardımcısı).

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER