EĞİTİM-BİR-SEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINI ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Milli Eğitim BakanıÖmer Dinçer'e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

EĞİTİM-BİR-SEN MİLLİ EĞİTİM BAKANINI ZİYARET ETTİ
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan ve bir saat süren görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.
 
Eğitim sorunlarının konuşulduğu görüşmeden, sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sendikalar arasındaki işbirliğinin çok büyük önem arz ettiği sonucu çıktı.
 
Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le yaptığı görüşmede, Bakan Dinçer’den, Kurum İdari Kurulu (KİK) kararları ve öğretmen atamalarıyla ilgili sözlü taleplerde bulundu. Gündoğdu, daha önce KİK’te alınan kararların hayata geçirilmesinde geç kalındığını belirterek KİK kararlarının bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamaları için de talepte bulunan Gündoğdu, 100 binin üzerinde olan öğretmen açığının bir nebze de olsa kapanabilmesi için Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamalarında, öğretmen atama sayılarının arttırılmasını talep etti. 
 
Genel Başkanımız Gündoğdu ayrıca, doğuda öğretmen bulundurmanın güç olduğunu ve bu sorunu halletmenin öncelikleri arasında olduğunu belirten Bakan Dinçer’e, teşvik amaçlı pozitif ayrımcılık yapılarak ücret artırımına gidilmesi tavsiyesinde bulundu.
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer de konuşmasında Bakanlığı ve sorunları tanıma aşamasında olduğunu ve Bakanlığın bütün birimlerinden yerinde brifing alarak sorunları tespit etmeye çalıştığını belirterek, kısa-orta ve uzun vadede çalışmalar yapacaklarını, bu noktalarda Eğitim-Bir-Sen’in önerileri üzerinde de çalışarak bu sorunları da gidereceklerini belirtti.
 
Bakan Dinçer, Bakanlığın eğitim politikaları belirlemede daha etkin görevler üstleneceğini, ayrıca öğretmenlerimizin niteliklerinin arttırılması yönünde çalışmalar yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzmanlaşmaya gidileceğini söyledi.
 
Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Teyfik Yağcı ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Bakan Dinçer’e Eğitim-Bir-Sen’in yayınlarından oluşan bir set hediye etti.

egitimbirsen.org.tr



Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER