Eğitim Bir-Sen Öğretmenler Günü'nde Alanlara İndi

Öğretmenler Günü’nde, eğitim çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla alanlara çıkarak, yetkililere, ‘Öğretmenler Günü’nde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” diye seslendik.

Eğitim Bir-Sen Öğretmenler Günü'nde Alanlara İndi
666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) “eşit işe eşit ücret” kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarla çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılırken, muadili olmadığı gerekçesiyle, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemede kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemeyeceğine ülke genelinde çeşitli açıklama ve etkinliklerle dikkat çektik. Sorunlarımızı dillendirerek öğretmenlerin sadece yılda bir gün hatırlanmamasını, süslü sözlerle ve boş vaatlerle avutulmaktan öteye geçerek kalıcı çözümler getirilmesini istedik. 

Öğretmenlerin özür grubu tayin haklarının yılda bir defa ile sınırlandırılmasını, ek ders birim ücretlerinde hala bir iyileştirme yapılmamasını ve ek ders esaslarının yenilenmemesini, yıllardır kariyer basamakları sınavının yeniden düzenlenmemiş olmasını, okullara bütçe verilmemesini, kadrolu yeni öğretmen alımı yerine ücretli öğretmen ile ihtiyacın geçiştirilmeye çalışılmasını, yetkililerin öğretmenleri üzen bazı söylemlerini de eleştirerek, sorunlarımızın hasıraltı edilmemesini, acilen çözüm üretilmesini istedik.
 
Şube ve temsilciliklerimizle; valilik, il milli eğitim müdürlükleri ve AK Parti İl binaları önünden yetkililere seslenerek, taleplerimizi gündeme taşıdık.
 
Adana Şube Başkanımız Mehmet Sezer:
Kutlama mesajı değil, hakkımızı İstiyoruz

Adıyaman Şube Başkanımız Gaffari İzci:
30 Şubat Öğretmenler Günü olsun, gönlünüz neşe dolsun!

Bursa Şube Başkanımız Numan Şeker:
Öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, mali yetersizliklerden kendilerini gelecek aya taşıyamıyor

Çorum Şube Başkanımız Mustafa Alphan Başbekleyen:
Eşit işe eşit ücret, hani nerede adalet!

Kastamonu Şube Başkanımız Orhan Sancaktaroğlu:
Öğretmenler, 24 Kasım’da süslü sözler değil, somut çözümleri duymak istiyor

Ankara şubeleri adına 1 No’lu Şube Başkanımız Mustafa Kır:
Eşit işe eşit ücret dediler hakkımızı yediler.

Konya Şube Başkanımız Latif Selvi:
Öğretmenlerin herkes gibi yüksek bir morale, yeterli bir gelire, yaşanabilir bir çevreye ve sosyal hayata ihtiyacı vardır.

Şanlıurfa Şube Başkanımız İbrahim Coşkun:
“Bir harf öğretenin kırk yıl kölesiyiz” dediniz, bizi üç kuruşa köle ettiniz.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER